Ga naar inhoud

Streep door plannen voor Grand Prix van Denemarken


dreka

Aanbevolen Berichten

Streep door plannen voor Grand Prix van Denemarken

318832.jpg

Er komt toch geen Grand Prix van Denemarken. De Deense politiek toonde zich eerder nog enthousiast over een Formule 1-race in de straten van Kopenhagen, maar er is nu toch een streep door het project gezet.

Formule 1-baas Chase Carey bracht begin dit jaar een bezoek aan Kopenhagen en was positief over de plannen. Ook de Deense politiek was enthousiast, maar nu zou er onder de politici en ook onder de lokale bevolking onvoldoende draagvlak zijn voor het evenement. Dat vertelt Frank Jensen, de burgemeester van Kopenhagen en zelf voorstander van het project, in gesprek met de Deense krant Politiken. Om de Formule 1 naar Denemarken te halen, is een financiële bijdrage van de overheid noodzakelijk. Die wil de overheid niet geven, aangezien zij andere prioriteiten heeft.

Helge Sander en Lars Seier Christensen waren de initiatiefnemers voor het project, waarvoor zelfs al een parcours was uitgetekend (zie kopfoto). Zij hoopten dat de Grand Prix van Denemarken vanaf 2020 voor minimaal drie jaar op de kalender zou komen. "Ik ben heel teleurgesteld", reageert Sander tegenover BT op het nieuws. "Toen we er vier jaar geleden aan begonnen, wist ik heel goed dat het een risico was. In de afgelopen maanden zijn we echter zo ver gekomen dat het bijna onmogelijk te verdragen is dat het niet doorgaat. Ik ben verrast, want we waren zo dichtbij om één van de grootste evenement naar Denemarken te halen. Alle tekeningen en details hadden we al."

De terugtrekking van Denemarken is mogelijk goed nieuws voor Nederland, aangezien Kopenhagen als één van de grote concurrenten voor het binnenhalen van een Grand Prix werd gezien. Zandvoort en Assen proberen de koningsklasse van de autosport allebei terug naar Nederland te halen.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.