Ga naar inhoud

NPO Radio 5 vanaf maandag in het teken van de jaren ‘80


dreka

Aanbevolen Berichten

NPO Radio 5 vanaf maandag in het teken van de jaren ‘80.

NPO Radio 5 staat komende week geheel in het teken van de jaren ’80. De publieke zender neemt hiermee het stokje over van Radio 2, die tot en met 2015 jaarlijks een jaren ’80 week had. De 80s week op Radio 5 wordt vrijdag afgesloten met de Top 110 van de jaren ’80.

NPO Radio 5 vanaf maandag in het teken van de jaren ‘80

Het waren de jaren van Madonna, Doe Maar en Dire Straits, maar ook van Reagan, Gorbatsjov, de Walkman, Tsjernobyl, de Commodore 64 en het Europees Kampioenschap voetbal voor Oranje: de eighties keren even terug op Radio 5 tijdens De Week van de Jaren 80.

Door middel van muziek, nieuwsbulletins en iconen uit die tijd blikt Radio 5 een week lang terug op dit spraakmakende decennium. Zo brengt Jeroen van Inkel (7-10 uur) eenmalig het 'Rinkeldekinkel Kledingadvies' en de 'Rinkelscoop' terug naar de radio, laat Hans Schiffers (10-12 uur) zijn item 'Onder De Douche' opnieuw horen en praat Bert Haandrikman (12-14 uur) met Jan Rietman over ‘Los Vast.

Bert Kranenbarg (16-18 uur) gaat elke dag op bezoek bij legendarische radiomakers uit de Jaren 80. Dit zijn Frits Spits (Avondspits), Peter van Bruggen (Weeshuis Van De Hits), Jack Spijkerman (De Steen En Beenshow) en Lex Harding (Top 40).

Het avondprogramma ‘De Max’ plaatst belangrijke albums uit de Jaren 80 op een voetstuk: True Blue van Madonna, Thriller van Michael Jackson, Skunk van Doe Maar en The River van Bruce Springsteen.

De week van de jaren ’80 op Radio 5 wordt vrijdag tussen 8 en 20 uur afgesloten met de Top 150 van de jaren ’80. [Radio.NL]

Bron radio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.