Ga naar inhoud

Marquez "wilde graag risico nemen" voor zege in Aragon


dreka

Aanbevolen Berichten

Marquez "wilde graag risico nemen" voor zege in Aragon

323011.jpg

De bewuste keuze om veel risico te nemen heeft Marc Marquez zondagmiddag de overwinning opgeleverd in de Grand Prix van Aragon. De Spanjaard zegevierde voor de zesde keer dit seizoen en doorbrak daarmee de zegereeks van Ducati.

Marquez maakte nog voor de race een opmerkelijke move door zijn achterband op het laatste moment te wisselen. Van de harde compound ging hij naar de soft van Michelin waarmee hij het hele weekend nog niet had gereden. Daarmee nam Marquez een risico, maar het was een gecalculeerd risico, verklaarde de racewinnaar na afloop.

"Het was al lang geleden dat ik een overwinning geboekt had", zei Marquez die in juli voor het laatst op de hoogste trede van het MotoGP-podium stond op de Sachsenring. "Ik wist dat ik hier een goede kans zou krijgen want ik was het hele weekend snel, maar Dovi was ook heel erg sterk. Toen ik in de ochtend crashte tijdens de warm-up wist ik zeker dat ik vandaag risico wilde nemen. Ik voelde me in de warm-up niet goed, ik crashte en toen ben ik na gaan denken waarom ik crashte."

Marquez concludeerde dat het kwam door de harde band die hij tot op dat moment steeds gebruikte. "Ik sprak met Santi [Hernandez, engineer van Marquez ] en wilde de zachte band proberen", vervolgde Marquez. "Dat leverde nogal wat discussie op met HRC omdat ik die band niet gebruikt had. Ik zei dat ik geloofde in de zachte band en dat ik de race ermee zou kunnen rijden."

Ducati was opnieuw ijzersterk, maar Marquez kon mede door zijn bandenkeuze partij bieden. "Het was m'n enige kans om te vechten met Dovi", erkende Marquez. "Ik voelde me goed met de harde band, maar het werkte niet helemaal voor mijn stijl. Toen ik achter hem zat in de race voelde ik me erg goed, ook toen hij aan het pushen was. Toen besloot ik om te pushen en zag ik dat hij veel begon te glijden. Ik wist dat ik het einde van de race zou halen en kon daardoor maximaal pushen."

De beide coureurs raakten elkaar een paar keer en zelfs Andrea Iannone kwam zich nog even met het duel bemoeien. Toch ging de overwinning naar Marquez nadat hij in de afgelopen drie races zijn meerdere moest erkennen tegen Dovizioso en Lorenzo. Hij heeft nu een voorsprong van 72 punten in het kampioenschap. "Het was een prachtig gevecht", voegde hij toe. "De acties waren op de limiet, maar altijd met respect. Het was weer een heel mooi gevecht met Andrea, maar deze keer wilde ik niet wachten tot de laatste bocht. Ik wilde het daarvoor beslissen, dat was mijn enige kans."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.