Ga naar inhoud

VK: Global Radio stopt met syndicatie Big Top 40


dreka

Aanbevolen Berichten

VK: Global Radio stopt met syndicatie Big Top 40.

De Big Top 40, de commerciële tegenhanger van de Top 40 op BBC Radio 1, zal komend jaar flink aan bereik gaan verliezen. Bauer, eigenaar van een flink aantal lokale stations in het noorden en Engeland en Schotland heeft het contract voor afname opgezegd, zo meldt RadioToday.

VK: Global Radio stopt met syndicatie Big Top 40

Als gevolg van het besluit van Bauer heeft maker Global radio, tevens eigenaar van Capital en Heart, besloten te stoppen met syndicatie van de hitlijst.

Vanaf 2019 is de lijst daarom exclusief op de radionetwerken Heart en Capital in het Verenigd Koninkrijk te horen. Hierdoor moeten kleinere radiogroepen als UKRD, Wireless, Nation Broadcasting en Lincs FM op zoek naar een andere invulling van de zondagmiddag op hun lokale radiostations.

Bauer heeft besloten om met een eigen programma met de populairste hits van dit moment te komen. Op Hits Radio in Manchester is daarom op zondagmiddag al “This week’s Biggest Hits” met Sarah Jane Crawford te horen. Vanaf januari gaan ook andere lokale stations van Bauer, zoals Clyde 1 in Glasgow, Radio City in Liverpool, Metro Radio en Newcastle en Forth 1 in Edinburgh, het programma uitzenden.

De Big Top 40 is momenteel op ruim 90 radiostations in het Verenigd Koninkrijk te horen. De lijst werd in 1984 opgericht als "The Network Chart" met als doel om landelijke adverteerders te trekken naar lokale radiostations. Commerciële radio was destijds alleen nog op lokaal niveau toegestaan. De eerste presentator was David ‘Kid’ Jensen.

In de jaren ’90 ging de lijst door het leven als Pepsi Chart, waarna in 2003 de lijst werd omgedoopt in de Hit 40 UK. Sinds 2009 gaat de lijst door het leven als The Big Top 40. De lijst wordt wekelijks uitgezonden vanuit de studio van Capital FM in Londen en wordt gepresenteerd door Marvin Humes en Kat Shoob. [Radio.NL]

Bron radio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.