Ga naar inhoud

Radio 538 stopt met de Nederlandse Top 40


dreka

Aanbevolen Berichten

Radio 538 stopt met de Nederlandse Top 40.

Radio 538 komt met een vernieuwde en gemoderniseerde hitlijst, de '538 Top 50'. Traditioneel staat 538 iedere vrijdagmiddag in het teken van Top 40 om zo het weekend in te luiden. Vanaf 2 november is wekelijks op dit tijdstip (van 14.00 tot 18.00 uur) de '538 Top 50' te horen, gepresenteerd door Ivo van Breukelen.

Radio 538 stopt met de Nederlandse Top 40

Ook komt er binnen afzienbare tijd een tv-variant. Radio 538Members kunnen helpen bij de samenstelling van de nieuwe Top 50.

Ook andere cijfers tellen mee, zoals Spotify, YouTube en airplay van alle Nederlandse radiostations tellen mee.

Nederlandse Top 40
Na ruim 25 jaar neemt Radio 538 aan het einde van het jaar helemaal afscheid van de Nederlandse Top 40. Tot die tijd blijft de lijst nog te horen via internet en DAB+.

Door de veranderingen in de markt en de wijze waarop muziek wordt geconsumeerd, wil Radio 538 de samenstelling van de lijst veranderen. De recente gesprekken met de Stichting Nederlandse Top 40 leidden niet tot een akkoord.

Radio 538 stopt met de Nederlandse Top 40

Foto: Radio 538 /screenshot
538: "De vernieuwing is nodig omdat streamingcijfers onnauwkeurig zijn als het gaat om de waardering. Zo is 30 seconden afspelen al voldoende om mee te tellen. Ook is niet bekend door hoeveel verschillende personen een bepaalde track gestart wordt. De ruim 150.000 Radio 538Members kunnen zich later dit jaar opgeven om mee te doen.

Online geven ze wekelijks hun waardering en deze weegt mee bij de samenstelling van de '538 Top 50'. Op die manier weerspiegelt de nieuwe lijst beter de daadwerkelijke populariteit van de muziek bij het publiek."

Marc Adriani, Radio Directeur Talpa Radio: ‘De consumptie van muziek verandert razendsnel. Waar vroeger de verkoop van singles de volgorde van de hitlijst bepaalde, zijn nu de streamingdiensten belangrijk. Toch zegt het aantal streamstarts nog niet alles over de daadwerkelijke waardering van een bepaalde track.

Daarom geven straks de Radio 538Members per nummer een waardering. Radio 538 kiest daarmee niet alleen voor het meten van kwantiteit, maar voegt daar een kwalitatief element aan toe. Overigens wil ik de Stichting Nederlandse Top 40 bedanken voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren.’ [Radio.NL]

Bron radio.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.