Ga naar inhoud

Spec C geeft Ricciardo vertrouwen voor transfer naar Renault


dreka

Aanbevolen Berichten

Spec C geeft Ricciardo vertrouwen voor transfer naar Renault

322929.jpg

De Spec C, de laatste power unit-upgrade van Renault, geeft Daniel Ricciardo vertrouwen voor volgend seizoen. De Australiër verruilt Red Bull Racing komende winter voor het fabrieksteam van Renault.

Bij Red Bull heeft Ricciardo al veel ervaring opgedaan met de Renault-krachtbron. "In die periode hebben we updates gehad die wel en niet werkten. Dat is de realiteit", zegt hij. "De updates die niet werken kunnen uiteraard frustrerend zijn, omdat je er meer van verwacht dan dat je uiteindelijk krijgt. De laatste update [de Spec C] en de stap die we daarmee hebben gezet is positief. Dat is bemoedigend voor de komende wedstrijden en ook voor mijn toekomst. Het is een leuk en klein positief teken."

Waar het fabrieksteam van Renault om betrouwbaarheidsredenen vasthoudt aan de Spec B, stapte klantenteam Red Bull in Monza wel over op de Spec C. Op de vraag van Motorsport.com of met de laatste update een merkbare stap in het prestatieniveau is gezet, antwoordt Ricciardo: "Dat is het geval. En als je hoort dat Christian [Horner] positief is...we weten allemaal hoe de relatie is. Hij hoeft die dingen niet te zeggen, als je snapt wat ik bedoel. Maar hij heeft het wel gezegd en dat bewijst enigszins dat het een stap voorwaarts is. Als coureur voel je het, met name in de kwalificatie. Het is een stap in de juiste richting, daarvan ben ik overtuigd."

Hoewel de Spec C in Singapore wat problemen met de engine mapping had, is ook Renault positief over haar laatste update. "Het is bemoedigend", zegt technisch directeur Marcin Budkowski. "Het is de basis voor de motor van volgend jaar, die hopelijk nog veel beter is. Dat is althans het plan. Het is goed dat we deze bemoedigende stap hebben gezet. Dat motiveert ons om volgend jaar nog meer van dit te leveren."

Met medewerking van Jonathan Noble

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.