Ga naar inhoud

Nederlandse Top 40 verhuist van Radio 538 naar Qmusic


dreka

Aanbevolen Berichten

Nederlandse Top 40 verhuist van Radio 538 naar Qmusic.

dab-qmusic.jpg

Qmusic zal vanaf januari 2019 de Nederlandse Top 40 gaan uitzenden en neemt hiermee het stokje over van Radio 538.

Nieuwe lijst voor Radio 538

Radio 538 maakte vandaag bekend vanaf november te komen met een eigen nieuwe hitlijst: 538TOP50. “Door de veranderingen in de markt en de wijze waarop muziek wordt geconsumeerd, wil de zender de samenstelling van de lijst veranderen. De recente gesprekken met de Stichting Nederlandse Top 40 leidden niet tot een akkoord.”, aldus Radio 538 in een persbericht.

“Enige echte hitlijst”

Qmusic neemt het stokje over van Radio 538 en gaat vanaf januari 2019 de lijst uitzenden. Dave Minneboo, Zendermanager Qmusic, laat weten: “De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent. De Top 40 is de enige échte hitlijst die de tand des tijds altijd heeft weten te doorstaan door constant te vernieuwen. Dit zetten we bij Qmusic dan ook door. De Top 40 wordt samengesteld door te kijken naar onder andere airplay op alle radiozenders en streamingcijfers. Bovendien hebben we bij Qmusic toegang tot 674.000 Q-members.” De radiozender gaat de lijst traditiegetrouw ook uitzenden op vrijdagmiddag.

1965

De Nederlandse Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio. De eerste jaren was de lijst wekelijks te horen bij Radio Veronica en later op Radio 3. De afgelopen 25 jaar werd de Top 40 bij Radio 538 uitgezonden. Een populair onderdeel is de Alarmschijf, die hiermee ook naar Qmusic verhuist.

DJ

“Binnenkort maken we bekend wie de Top 40 op de vrijdagmiddag gaat presenteren.”,aldus de radiozender op haar website.

Bron mediamagazine.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.