Ga naar inhoud

Toro Rosso komt met broodnodige update in Austin


dreka

Aanbevolen Berichten

Toro Rosso komt met broodnodige update in Austin

321667.jpg

Het team van Toro Rosso is in het uiterst competitieve middenveld gaandeweg het seizoen steeds iets verder weggezakt. Het was voor Pierre Gasly en Brendon Hartley reden genoeg om publiekelijk om updates te vragen. Het rijdersduo krijgt in Austin alsnog haar zin: de stal uit Faenza komt dan met een 'cruciale update' voor het restant van 2018.

Toro Rosso heeft sinds de Grand Prix van Oostenrijk geen updates meer gebracht en kreeg de rekening daarvoor in de vorm van enkele teleurstellende resultaten gepresenteerd. De nachtrace in Singapore was in dat opzicht het dieptepunt. Uitgerekend op het circuit waar Gasly en Hartley vanwege de karakteristieken van de baan hadden verwacht te kunnen scoren, bleven ze ver verwijderd van de punten met respectievelijk P13 en P17. "We smachten naar een update", liet Hartley vervolgens optekenen door het internationale journaille.
Tegelijk met update Honda-motor
De coureurs vinden met hun klaagzang nu alsnog gehoor in Faenza. Motorsport.com heeft vernomen dat Toro Rosso in de Austin, eind oktober, met een cruciale update komt. Het betekent voor de coureurs nog wel twee races doorbijten, alvorens er hopelijk vooruitgang kan worden geboekt. "Het volgende pakket dat we introduceren zal uit een nieuwe voorvleugel en vloer bestaan", bevestigt waarnemend technisch directeur Jody Egginton. "Sommige dingen die we daarvoor hebben ontwikkeld, zijn het resultaat van een eerdere voorvleugel-update die we uiteindelijk niet in de race hebben gebruikt. Maar de nieuwe veranderingen aan de auto zijn in een bepaald opzicht wel gestuurd door die voorvleugel, alhoewel die update destijds dus geen race spec is geworden."

Egginton hoopt met de aanstaande update uit Faenza een grote stap voorwaarts te kunnen zetten, zeker omdat de introductie van de verbeterde voorvleugel en vloer net na een update van motorleverancier Honda zal komen. Het Japanse bedrijf wil goed voor de dag komen tijdens de thuisrace op Suzuka en zal daar derhalve met een verbeterde krachtbron komen. "Maar we moeten nog steeds niet dezelfde verwachtingen hebben als aan het begin van dit jaar", houdt Gasly nog een slag om de arm. "Als we denken ergens competitief te zijn, dan zijn we het namelijk niet en op plekken waar we het van tevoren niet verwachten, doen we soms wel goed mee. Hopelijk zullen de updates van de motor en auto ons wel verder naar voren brengen. We hebben al lange tijd geen updates meer gehad en moesten daar de afgelopen tijd een beetje de prijs voor betalen."

Met medewerking van Adam Cooper en Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.