Ga naar inhoud

Wolff wil rigoureuze veranderingen: Races korter en slechts 15 per seizoen


dreka

Aanbevolen Berichten

Wolff wil rigoureuze veranderingen: Races korter en slechts 15 per seizoen

toto-wolff-mercedes-amg-f1-di-.jpg
Door: Ronald Vording

Toto Wolff ziet helemaal niets in een verdere uitbreiding van de Formule 1-kalender. Sterker nog, de Oostenrijker pleit voor maximaal vijftien à zestien races per seizoen. Het is volgens hem nodig om de exclusiviteit van de koningsklasse in stand te houden. Daarnaast ziet de Mercedes-voorman ook graag dat de races worden ingekort.

Liberty Media lijkt daarentegen meer in te zetten op het behoud van een significant aantal races – zoals de 21 krachtmetingen in 2018 – om zo voldoende inkomsten veilig te stellen. Uit financiële overwegingen lijken er in de toekomst dus eerder meer races dan minder races te worden gepland. Dit tot ongenoegen van Wolff. “Ik zou het aantal races verminderen om het WK zo exclusief te houden. [We moeten] in plaats van 21 nog maar 15 of 16 Grands Prix per jaar doen.”

Wolff zegt daarbij ook meteen te hebben gedacht aan de financiële overwegingen, die voor Liberty zo zwaar wegen. Volgens hem moeten de Formule 1-eigenaren daarvoor alleen iets verder vooruit kijken. Pas dan zullen ook zij inzien dat het plan van Wolff financieel beter is. “Het betekent op de korte termijn natuurlijk minder inkomsten, maar zorgt er op lange termijn voor dat het product exclusiever en dus waardevoller blijft.”
'Jongeren hebben kortere aandachtsspanne'

Naast het aantal Grands Prix ziet de Oostenrijkse manager ook graag de lengte van de races veranderen. De huidige krachtmetingen zijn volgens hem te lang om jongeren te kunnen boeien. Hij ziet het aantrekken van nieuwe fans dan ook een probleem worden met de huidige opzet. “In plaats van twee uur als maximale racetijd zouden we eigenlijk naar 80 minuten moeten gaan. Een race moet dan over het algemeen binnen 70 à 75 minuten zijn afgelopen. Dat is nodig om jongeren te trekken, die door het digitale tijdperk een kortere aandachtsspanne hebben.”

Wolff krijgt in zijn voorstellen bijval van Renault-voorman Cyril Abiteboul. Zo pleit de Fransman ook voor minder races per seizoen. “Hoe moeten wij hetzelfde enthousiasme uitstralen als vroeger, toen er nog maar vijftien races werden gereden?”, vraagt hij zich retorisch af. Volgens hem zijn de betrokken door de uitgebreide kalender moe en verzadigd. “Zonder energie is het lastig om de vonken er nog vanaf te laten vliegen. Het is voor ons routine geworden, maar we moeten voorkomen dat dit een alledaagse baan gaat worden.”

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.