Ga naar inhoud

Uralkali spant proces aan tegen curatoren Force India


dreka

Aanbevolen Berichten

Uralkali spant proces aan tegen curatoren Force India

image.png.e3d5a5e31ee336024355addf7609fd1f.png

 Het Russische bedrijf Uralkali, het bedrijf achter GP3-rijder Nikita Mazepin, zegt dat het een proces aanspant tegen de curatoren die de verkoop van Force India Formule 1-team in goede banen hebben geleid.

Uralkali, waarin vader Dmitry Mazepin hoofdaandeelhouder en voorzitter is, wilde Force India kopen toen het team deze zomer onder curatele werd gesteld. Het team werd echter verkocht aan een consortium onder leiding van Lawrence Stroll, een andere vader van een racer: Williams-rijder Lance Stroll. Uralkali had zijn vraagtekens bij de snelle beslissing van de curatoren om de inboedel aan Stroll te verkopen en trekt daarom naar de rechtbank.

In een mededeling aan Motorsport.com zegt Uralkali dat het "ontoereikende antwoorden" had ontvangen van curatoren Geoff Rowley en Jason Baker van FRP Advisory LLP over de redenen waarom het bod van de Russische chemiereus niet werd aanvaard. Uralkali claimt dat de curatoren hebben toegegeven dat het winnende bod aanzienlijk lager ligt dan wat Uralkali bereid was op tafel te leggen en vindt dat het hoogste bod had moeten winnen. Volgens Urakali kende het hele proces ook "een gebrek aan transparantie en slaagde het er niet in om een maximale opbrengst te bekomen voor de schuldeisers en aandeelhouders."

Het bracht naar eigen zeggen een "extreem genereus bod uit om de business, inboedel en goede wil van het bedrijf aan te kopen", geschat tussen 105 en 125 miljoen euro. Volgens Uralkali zou dat voldoende zijn geweest om de schuldeisers, de curatoren, en een vijfjarenplan voor de ontwikkeling van het team te bekostigen. Er zou dan nog 45 miljoen over zijn geweest om uit te betalen aan aandeelhouder Orange India Holdings Sarl, de holding achter Force India van onder andere Vijay Mallya en de familie Mol. Dat bedrag zou door de financiële geschillen rond het bedrijf wel bevroren zijn geworden door het gerecht.

De curatoren sloten uiteindelijk een exclusiviteitsakkoord het het Stroll-consortium, dat de volledige inboedel van het team overnam en een doorstart maakte als nieuw F1-team met de naam Racing Point Force India. Uralkali zag zich daarom "genoodzaakt om een proces in te spannen en een schadevergoeding te claimen".
Curatoren ontkennen schadeclaim
In een mededeling nemen de curatoren akte van het bericht van Uralkali, maar ontkennen ze dat er een claim werd ingediend. "Een dergelijke claim werd niet door ons ontvangen, en voor zover we weten ook niet door het gerecht", klinkt het statement. "Als een claim wordt ingediend, dan zullen we ons fel verdedigen. We hebben onze plicht als curatoren doorheen het ganse proces vervuld en hebben uiteindelijk een zeer succesvol resultaat behaald voor alle stakeholders. Eender welke rechtszaak die tegen ons wordt ingespannen zal fel worden verdedigd en we hebben er vertrouwen in dat die zaak van de hand zou worden gewezen."

Met medewerking van: Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.