Ga naar inhoud

Renault niet gediend van kritiek Verstappen: "Veeleisend persoon


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault niet gediend van kritiek Verstappen: "Veeleisend persoon

image.png.c718e5f5ea4c278edcfe51336e7b0c52.png

 Renault-voorman Cyril Abiteboul is niet gevoelig voor de kritiek van Max Verstappen. De Nederlander start dit weekend achteraan en laat weer een Spec B-versie van de Renault-krachtbron monteren. Verstappen noemde dit noodzakelijk omdat de Spec C niet op hoogte – in bijvoorbeeld Mexico – zou functioneren. Volgens Abiteboul zijn Verstappens opmerkingen onzin en kan hij zich beter op zijn eigen auto concentreren. Hij noemt de Nederlander en passant een veeleisend persoon.

Red Bull Racing heeft in de RB14 een Spec B-krachtbron laten monteren, aangezien de geüpdatete versie niet naar behoren zou functioneren op grote hoogte. Het kansrijke weekend in Mexico zou in gevaar komen, waardoor Red Bull in Rusland alvast eieren voor haar geld kiest met een Spec B en dus een gridstraf moet incasseren. Verstappen legde de verantwoordelijkheid voor alle malheur bij Renault, maar dat merk kaatst de bal terug door te stellen dat deze wissel onderdeel is van het motorplan van Red Bull Racing en dat de Spec C op hoogte helemaal geen kuren vertoont.

"Ik denk dat het normaal is dat iedere motor op grote hoogte iets minder presteert. Maar ik denk ook dat de vermogenstoename die we [in Singapore] hebben gezien, in Mexico net zo groot is. Ik ben het dus niet met zijn opmerkingen eens en denk dat Max zich vooral moet concentreren op zijn eigen auto", countert Abilteboul de kritiek. "We hebben meer algemene zorgen over de rijeigenschappen van de Spec C. Daarom was al duidelijk dat de motor van Max niet alle races kan doen. We besloten toen terug te gaan naar een andere Spec, maar dat was onderdeel van een met de engineering-afdeling van Red Bull afgestemd plan", noemt hij de verontwaardiging van Verstappen ongepast.
'Verstappen is een veeleisend persoon'
Abiteboul benadrukt dus dat de huidige motorwissel onderdeel is van een bestaand plan dat met alle betrokken – inclusief Red Bull Racing – is gemaakt. De Fransman is dan ook nog altijd zeer te spreken over de ontwikkeling van zijn merk en meer specifiek over de nieuwste motor. "De Spec C is zeker een verbetering en iedereen binnen Red Bull zal erkennen dat het qua vermogen een mooie stap vooruit is", zegt hij tegenover onder meer Motorsport.com. "Natuurlijk zijn er beperkingen, maar daarom kwamen we destijds al met het plan om terug te gaan naar de Spec B-motor. Ik snap dat het wat ongebruikelijk is, maar dat plan was op verzoek van Red Bull Racing."

Abiteboul toonde zich dan ook verrast toen hij de negatieve uitlatingen van Verstappen over de Spec C-motor hoorde. Het leidde er zelfs toe dat hij de Limburger in Sochi 'een veeleisend persoon' noemde 'die bovendien niet rustig is' in zijn uitlatingen. Hij liet eerder al optekenen dat Daniel Ricciardo – niet geheel verrassend zijn toekomstig coureur – in Singapore beter met de beperkingen van de Spec C-motor omging. "Daniel vond een manier om om de problemen van de motor heen te rijden", loofde hij zijn coureur voor 2019 na de nachtrace. In de eindafrekening van Singapore stond Verstappen echter als tweede geklasseerd en zijn Australische teamgenoot als zesde.

Met medewerking van Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.