Ga naar inhoud

Verstappen twijfelt niet aan Honda, tegengas Renault-coureurs


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen twijfelt niet aan Honda, tegengas Renault-coureurs

image.png.98bc9621bde5a6299b7d6bfabac0184f.png

Dat Max Verstappen veel vertrouwen heeft in de samenwerking met Honda was al langer bekend, maar de Nederlander zegt in Rusland dat hij van de Japanners ook meteen een goede uitgangspositie aan het begin van 2019 verwacht. Verstappen is in zijn uitlatingen stelliger dan ooit tevoren, maar krijgt juist daardoor tegengas van de Renault-coureurs die nog langer met het Franse merk verder moeten.

"Ik heb er vertrouwen in dat de start van het seizoen niet slechter zal verlopen dan met Renault. We zullen altijd in dezelfde of zelfs in een betere positie zitten", laat de viervoudig Grand Prix-winnaar in Rusland optekenen door onder meer Motorsport.com. "Ik hoop dat de update [van Honda] in Sochi al een goede stap zal zijn. Ik weet ook dat ze stappen zullen blijven maken tot het begin van volgend seizoen, het ziet er dus allemaal heel veelbelovend uit."

Verstappen heeft de afgelopen jaren veel frustrerende momenten met de Renault-krachtbron meegemaakt. De man die in Sochi door een gridstraf achteraan start, is dan ook duidelijk toe aan een frisse start. Waar zijn kritiek op Renault de afgelopen weken aanzwelt, is hij vastberaden de samenwerking met Honda tot een groot succes te maken. Zo wil hij als eerste signaal van steun het befaamde R&D centrum van Honda in Sakura bezoeken. "Ik stel dan altijd veel vragen over zaken als de rijeigenschappen, het terugschakelen, het energiegebruik en meer van dat soort dingen. Ze werken daar heel hard om er het maximale uit te halen en geven ook heel veel geld uit, dat is natuurlijk altijd positief."

Renault-coureur twijfelen aan stelligheid Verstappen
Waar je van Verstappen niet snel een wanklank over Honda zult horen, roepen zijn stellige woorden wel reactie op uit het kamp van Renault. Carlos Sainz en Nico Hülkenberg, niet geheel toevallig coureurs die ook na 2018 nog aan Renault vastzitten, vinden dat Verstappen nogal uitgesproken is en hoog van de toren blaast. "Ik denk niet [dat ze op hetzelfde niveau zitten]", geeft Hülkenberg desgevraagd dan ook enig tegengas. "Er komen volgend jaar een paar goede dingen aan, dus ik denk dat wij ook vooruitgang zullen boeken."

Teamgenoot van de Hulk en toekomstig McLaren-coureur Sainz is evenmin vatbaar voor de woorden van Verstappen. De stelligheid van de Limburger kan volgens zijn voormalig teamgenoot bij Toro Rosso maar moeilijk enkel en alleen op de werkelijkheid zijn gebaseerd. "Ik denk dat het woord 'zeker' een vreemd woord is om te gebruiken in de Formule 1. Ik heb nog steeds vertrouwen in Renault, ga volgend jaar ook naar een ander team [met een Renault-motor] en moet dat dus ook houden."

Met medewerking van Adam Cooper en Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.