Ga naar inhoud

Vettel blijft optimistisch: "Hebben nog altijd een goede kans


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel blijft optimistisch: "Hebben nog altijd een goede kans

323067.jpg

Sebastian Vettel blijft ondanks zijn achterstand op titelrivaal Lewis Hamilton zeer gemotiveerd om tot het einde van dit seizoen te strijden voor de wereldtitel. Dit geldt ook zijn team, de Duitser stelt helemaal geen moeite te hoeven doen om zijn monteurs en engineers te motiveren.

Ferrari-coureur Vettel voerde dit seizoen opnieuw het wereldkampioenschap enige tijd aan, maar Lewis Hamilton heeft sinds de Grand Prix van Duitsland de lat hoger gelegd en inmiddels kijkt Vettel tegen een flinke achterstand aan in het wereldkampioenschap. Hamilton staat na zijn zege in Singapore op veertig punten voorsprong. Vettel denkt echter nog altijd aanspraak te maken op de titel, zo verklaarde hij in Sochi. "Ik denk dat we nog een reële kans hebben", zei hij. "We hebben races gehad die we hadden moeten winnen en dan lukte het niet. Maar we hebben ook races gewonnen terwijl we dat niet verwacht hadden. Je weet nooit wat er kan gebeuren, alles is mogelijk."

Vettel zegt zich niet bezig te houden met het kampioenschap, maar het bovenal race voor race te bekijken. "Ik heb mezelf nu niet het doel gesteld om alle races te winnen", verklaarde hij. "Ik wil eerst hier winnen en zodra dat lukt gaan we naar de volgende. Ik denk niet dat het veel zin heeft om heel ver vooruit te kijken naar de komende vijf of zes races. Ik blijf wat dat betreft vooral in het moment."
Motivatie geen probleem bij Ferrari
Ondanks dat niet alles bij Vettel en Ferrari naar wens verloopt in deze fase van het seizoen, hoeft Vettel niemand te motiveren bij de Italiaanse renstal. "Het is juist het tegenovergestelde, alle mensen in het team zijn nog altijd zeer gemotiveerd als het even tegen zit, zelfs na een lang en zwaar seizoen als deze. Het motiveert mij ook om te zien dat iedereen nog zo gemotiveerd is, mensen zeggen de goede dingen en dat helpt me om over tegenvallers heen te komen."

Ook van buitenaf krijgt de voormalig wereldkampioen positief ingestelde berichten die hem een hart onder de riem steken. "Ik moet zeggen dat de energie die ik van buitenaf krijg, van fans en supporters in bijvoorbeeld Singapore zowel voor als na de race. Het zijn maar kleine boodschappen maar het is heel fijn om positieve reacties te krijgen op het moment dat je verwacht dat het alleen maar negatief is."

Met medewerking van Roberto Chinchero

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.