Ga naar inhoud

Verstappen stopt na Q1: "Maar ik wilde teamgenoot verslaan


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen stopt na Q1: "Maar ik wilde teamgenoot verslaan

323090.jpg

 De kwalificatie van Max Verstappen duurde op het Sochi Autodrom aanmerkelijk korter dan normaal. Vanwege zijn gridstraf had het geen enkele zin om de auto op zaterdag onnodig te belasten en de vrije bandenkeuze op het spel te zetten. Verstappen gaf er daarom na Q1 de brui aan, maar niet voordat hij nog even zijn klasse had laten zien in het eerste deel van de kwalificatie.

Ondanks dat er deze zaterdag weinig tot niets op het spel stond, kwamen tijdens Q1 toch even weer de sportman en pure winnaar in Verstappen naar boven. "Er is uiteindelijk ook nog altijd een kwalificatieduel tussen teamgenoten, dus die wilde ik ook winnen." Verstappen moest daarvoor nog wel een extra ronde rijden, nadat Daniel Ricciardo tijdens de eerste run de overhand had. "De eerste ronde lag ik een beetje te slapen. Ik ben natuurlijk ook niet gewend om in Q1 al meteen vol gas te gaan. Dus toen ik dat zag [dat Ricciardo sneller was], moest ik nog even een extra rondje rijden."

Deze extra ronde bracht hem uiteindelijk naar de derde stek, achter de Mercedes- maar voor beide Ferrari-coureurs. Toch koopt Verstappen er door zijn motor- en versnellingsbakwissel geen brood voor. "Dat is wel jammer, want dit haalt wel een beetje de spanning van de kwalificatie af." Desalniettemin toonde de Limburger op zaterdagmiddag aan wel weer enkele significante stappen te hebben gemaakt in vergelijking met de derde vrije training eerder op de dag.
Auto beter dan zaterdagochtend, hoopgevend voor zondag
Verstappen ging op zaterdagochtend enkele keren wijd en kwam niet lekker in zijn ritme. "De auto had vanmorgen nog heel veel overstuur, dus vandaar dat ik toen een paar keer buiten de baan kwam. Ik kon hem gewoon niet op het circuit houden", verklaart hij over de moeizame sessie. "Maar in de kwalificatie was de auto gewoon goed. We reden nu ook netjes binnen de lijnen, dus dat was prima. Tijdens de laatste ronde spinde Sirotkin alleen wel net voor mij, dus daar moest ik toen nog een beetje omheen. Maar op zich is het niet verkeerd om in Q1 derde te zijn."

De race van morgen – op Verstappens verjaardag – lijkt vanaf de laatste startrij bovenal een inhaalrace te worden. De gekozen tactiek speelt daarbij een belangrijke rol. De Red Bull-piloot maakte op vrijdag een zeer goede indruk op de ultrasofts, toen hij daarmee – met weinig brandstof aan boord – goede en constante rondetijden liet noteren. Het zou dus een optie kunnen zijn om op de hypersofts te starten en dan in de slotfase toe te slaan op de ultrasofts met weinig brandstof aan boord. "Nee, dat denk ik niet. Dat is niet onze tactiek", wees Verstappen deze suggestie van Ziggo Sport resoluut van de hand. "Jullie gaan het morgen wel zien, ik mag er nu nog niets over zeggen."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.