Ga naar inhoud

Tost: "Honda is Renault voorbij met nieuwe upgrade


dreka

Aanbevolen Berichten

Tost: "Honda is Renault voorbij met nieuwe upgrade"

brendon-hartley-toro-rosso-st-.jpg

Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft Honda nu een betere power unit dan Renault. Honda introduceerde dit weekend in Sochi een upgrade voor haar krachtbron en die werd positief ontvangen.
Pierre Gasly, Scuderia Toro Rosso STR13
Brendon Hartley, Scuderia Toro Rosso STR13
Brendon Hartley, Toro Rosso STR13

"Honda zet grote stappen vooruit. Vrijdag hadden we de nieuwe specificatie in de wagen en die was echt fantastisch", zegt Tost tegen Motorsport.com. Op de vraag of Honda met haar upgrade Renault heeft bijgehaald, antwoordt Tost: "Honda is Renault voorbij, het complete pakket."

Ondanks de positieve vrijdag maakt Toro Rosso het weekend in Rusland af met de vorige specificatie van de power unit, aangezien haar coureurs Pierre Gasly en Brendon Hartley toch in de achterhoede moeten starten wegens de motorwissel. Op deze manier hoeft Toro Rosso de nieuwe motor niet onnodig te belasten, nu haar kansen op punten in Sochi gering zijn. "Daarnaast kunnen we nog wat dingen finetunen. Op Suzuka hebben we de nieuwe motor weer", aldus Tost.

De nieuwste upgrade van Honda betreft vooral een verbetering aan de verbrandingsmotor, al zijn er ook veranderingen doorgevoerd aan de andere componenten. Tost laat weten dat Honda volgend jaar met een ander motorontwerp komt, al wil hij daar verder niet op ingaan. "Er komen veranderingen, maar ik ga daarover geen details geven. Ik kan alleen zeggen dat ze echt op de goede weg zijn", besluit Tost.

Met medewerking van Scott Mitchell.

Bron Motorsport.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.