Ga naar inhoud

Hamilton wint en loopt uit: "Maar het is een moeilijke dag


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton wint en loopt uit: "Maar het is een moeilijke dag

323109.jpg

Lewis Hamilton spreekt van een 'moeilijke dag', ondanks dat hij de Grand Prix van Rusland op zijn naam heeft geschreven en daarmee zijn voorsprong op Sebastian Vettel in de WK-stand heeft vergroot tot vijftig punten. De Brit kreeg de winst op het Sochi Autodrom cadeau van zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Polesitter Bottas lag bijna de halve wedstrijd (virtueel) op kop, maar ging in de 25ste ronde na een teamorder opzichtig aan de kant voor Hamilton in bocht 13. "Eigenlijk is het een moeilijke dag", reageerde winnaar Hamilton na de race tijdens de parc fermé-interviews. "Valtteri heeft het hele weekend fantastisch werk geleverd, maar ik begrijp hoe moeilijk deze race voor hem was. Hij verdiende de overwinning. Hij toonde zich echter een ware gentleman door me voorbij te laten. Hij vecht op dit moment natuurlijk niet voor het kampioenschap."

"Als team proberen we beide titels te winnen", vervolgde Hamilton. Bij de constructeurs heeft Mercedes nu 53 punten voorsprong op nummer twee Ferrari. "Dit is een geweldig weekend voor het team. Het team heeft ongelooflijk werk verricht door dit voordeel op Ferrari te verkrijgen. Deze race was een echte teamprestatie, al voelt het niet spectaculair. Normaal gesproken zouden we opgetogen zijn met een één-tweetje", zei Hamilton, die daarna nog bemoedigende woorden had voor Bottas. "Ik weet dat hij het in de komende wedstrijden uitstekend zal doen."

Na de pitstop dreigde het nog even mis te gaan voor Hamilton. De viervoudig wereldkampioen reed gedurende de eerste stint in tweede positie, achter Bottas en voor Vettel. Na de bandenwissel kwam Hamilton echter achter dit tweetal, dat eerder al naar binnen was geweest, weer de baan op. Daardoor moest Hamilton eerst afrekenen met Vettel, voordat hij Bottas kon passeren. Dat lukte, maar het ging bijna verkeerd op het lange rechte stuk richting bocht 2.

"Vettel ging naar de binnenkant en bewoog vervolgens nog een keer, waarbij hij me bijna in de muur drukte. Volgens mij bewoog hij twee keer", sprak Hamilton over de actie van Vettel. De stewards waren dat, na een onderzoek, niet met de WK-leider eens. "Gelukkig ben ik uit de muur kunnen blijven." Kort daarna sloeg Hamilton zijn slag, door Vettel binnendoor in bocht 4 te pakken. "Het was een kwestie van wie er eerder zou remmen en ik wilde het meer", besloot Hamilton.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.