Ga naar inhoud

Honda onderwerpt upgrade aan test voor Suzuka


dreka

Aanbevolen Berichten

Honda onderwerpt upgrade aan test voor Suzuka

323132.jpg

 Honda weet nog niet of het haar power unit-upgrade kan gebruiken in haar thuisrace, komend weekend op Suzuka. De Japanse fabrikant moet deze week eerst nog een aantal tests uitvoeren.

Honda introduceerde afgelopen weekeinde in Sochi een upgrade voor haar power unit, die met enthousiasme werd ontvangen bij Toro Rosso. Pierre Gasly en Brendon Hartley maakten tijdens de vrijdagtrainingen gebruik van de nieuwe krachtbron en waarom na afloop positief over de upgrade. Toch maakten ze het weekend aan de Zwarte Zee af met de vorige specificatie van de Honda-motor. Aanvankelijk werd gemeld dat dit was om de nieuwe power unit beter te kunnen kalibreren en om hem te sparen voor het treffen op Suzuka. Nu spreekt Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van het Formule 1-project van Honda, ook van 'ongepast gedrag' van de nieuwe motor op de baan.

Tanabe heeft er vertrouwen in dat Gasly en Hartley in Japan over de upgrade kunnen beschikken. "Maar we moeten eerst de data van de tests evalueren", zegt hij tegen Motorsport.com. "We zijn van plan de nieuwe specificatie te testen op de testbank en daarna gaan we proberen het zo optimaal mogelijk te kalibreren. Als de optimalisatie op een niveau komt dat geschikt is om mee te racen, dan beslissen we of we het wel of niet gaan gebruiken." Honda denkt de kalibratie, waarmee het de driveability wil verbeteren, binnen een paar dagen voor elkaar te kunnen krijgen. "Het is niet heel gemakkelijk om de kalibratie te optimaliseren, maar ook niet onmogelijk", aldus Tanabe.

Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost is de Honda-motor dankzij de upgrade nu beter dan de Renault-krachtbron. Tanabe wil daar niet op ingaan, maar is wel tevreden over de progressie van zijn merk. "Het makkelijkste is om naar het vermogen te kijken. We zien daar wat verbetering, zoals we hadden verwacht. We waren blij dat we vrijdag de upgrade konden introduceren, maar we zijn minder blij dat we voor zaterdag en zondag een stap terug moesten. We zien echter positieve dingen van de nieuwe motor. Eigenlijk is het negatief dat we wat dingen ter verbetering hebben gevonden, maar wij zien het als iets positiefs. Daarom is het 50/50."

Met medewerking van Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.