Ga naar inhoud

F1 introduceert mogelijk nieuw kwalificatieformat in 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 introduceert mogelijk nieuw kwalificatieformat in 2019

323134.jpg

 De FIA en de Formule 1 overwegen om het kwalificatiesysteem van de F1 in vier sessies te splitsen om het spektakel te verbeteren.

In een recente vergadering werd gepraat over een format waarbij in Q1, Q2 en Q3 telkens de vier traagste wagens af zouden vallen. Daarmee vechten de overblijvende acht wagens in Q4 voor de pole. Het idee is dat het systeem meer onzekerheid zou toevoegen omdat de toppers drie keer op rij foutloos moeten blijven om tot in Q4 te raken, en dat in sessies die minder lang duren.

Bovendien is het door het beperkte aantal wagens in Q4 moeilijker voor topteams om te gokken op een hardere bandensoort in de vorige sessie. De wagens die zich als negende en tiende kwalificeren zouden dan ook een vrije bandenkeuze hebben, zodat minder middenmoters op de 'verkeerde' band moeten starten.

Het plan wordt nog verder door de FIA en F1 besproken. "Dit is iets wat meer van de F1 zelf komt", licht FIA wedstrijdleider Charlie Whiting toe. "Zij hebben veel onderzoek gedaan bij de fans en dit is een van de dingen die de fans willen zien. Iets kortere sessies en telkens vier wagens die worden uitgeschakeld. Persoonlijk vind ik het een mooi idee, maar het is niet mijn beslissing."

Een extra sessie heeft mogelijk ook een impact op het aantal bandensets dat de teams ter beschikking krijgen. "Onze volgende stap is om te kijken wat er nodig is voor de banden", vervolgt Whiting. "Ik geloof dat Q4 tien minuten zou duren. Dan moeten we zorgvuldig kijken of je in Q4 twee runs met twee bandensets zou moeten kunnen doen."

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.