Ga naar inhoud

Hamilton wil circuit van Sochi in tegengestelde richting rijden


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton wil circuit van Sochi in tegengestelde richting rijden

323138.jpg

 De Russische Grand Prix-winnaar Lewis Hamilton is van mening dat het Formule 1-circuit van Sochi moet worden veranderd om saaie races in de toekomst te voorkomen. De regerend wereldkampioen komt zelf met een opmerkelijk voorstel om dat te bereiken: het circuit in tegengestelde richting rijden.

Alhoewel slechts twee van de vijf edities op het Sochi Autodrom vanaf pole zijn gewonnen, hebben de races weinig spektakel en inhaalmanoeuvres opgeleverd. Lewis Hamilton ziet – ondanks zijn zege van afgelopen weekend – het probleem en wil graag meedenken over mogelijke oplossingen. "Sochi is echt een schitterende locatie. Het circuit is ook erg mooi als je er één ronde alleen rijdt, maar het is niet echt geschikt voor een mooie race. Je hebt een lang recht stuk, maar door de karakteristieken van de baan zijn de laatste twee sectoren erg snel. In de laatste sector worden de achterbanden echter zo heet, dat het onmogelijk is om een andere auto te volgen. Je kunt daar dus geen aanval voorbereiden."
Circuit andersom, DRS-punt naar voren
De viervoudig wereldkampioen komt met een opmerkelijke suggestie om de problemen aan te pakken en het spektakel te vergroten. "Ik zei net in de kleedkamer: ze zouden deze baan in tegengestelde richting moeten rijden. Als de baan omgekeerd rijdt, dan krijg je dus eerst het langzame gedeelte en daarna de twee snelle sectoren aan het einde van de ronde", legt de Brit uit. Hij denkt dat coureurs daardoor beter gebruik kunnen maken van het lange rechte stuk, aangezien je een aanval dan al in de middensector kunt voorbereiden zonder het probleem van oververhitte achterbanden. Ik weet natuurlijk niet zeker of het een verschil maakt, maar anders zou je de hele baan moeten veranderen om het racen te verbeteren."

Hamilton doet uit de doeken dat hij ook voor 2018 nog een poging heeft ondernomen om de race in Sochi aantrekkelijker te maken. "Ik heb Charlie [Whiting] gevraagd om het DRS-punt nog verder naar voren te halen, dat zou het inhalen kunnen bevorderen. In de huidige situatie moest je hier echt 1,4 seconden [per ronde] sneller zijn en dat ben je natuurlijk niet als je tegen iemand racet voor een positie", aldus de Mercedes-coureur. Wedstrijdleider Whiting heeft de voorgestelde maatregel echter niet doorgevoerd, aangezien de suggestie volgens hem simpelweg te laat kwam. Whiting zegt het DRS-voorstel wel te willen overwegen. "We zullen natuurlijk bekijken of we het volgend jaar alsnog kunnen invoeren. We zullen sowieso goed naar alle redenen kijken waarom het dit jaar niet heeft gewerkt op dit circuit."

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Als Hamilton als enige in tegengestelde richting wil rijden zal het zeker geen saaie race worden.

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.