Ga naar inhoud

Mercedes onthult budget voor wereldtitel Formule 1 2017


dreka

Aanbevolen Berichten

Mercedes onthult budget voor wereldtitel Formule 1 2017

322717.jpg

Hoeveel kost een wereldtitel Formule 1? Daar heeft het Mercedes F1 team een bedrag op geplakt door de budgetten voor het seizoen 2017 te onthullen.

Het Mercedes Formule 1-team in Brackley gaf vorig jaar 349 miljoen euro uit om de vierde wereldtitel op rij te behalen. Dat is meer dan 50 miljoen euro meer dan het seizoen daarvoor, mede door de extra ontwikkelingskosten voor de nieuwe reglementen. De cijfers gaan enkel over het raceteam zelf en niet de motorafdeling in Brixworth.

Uiteindelijk hoefde slechts 67 miljoen euro opgehoest te worden door moederbedrijf Daimler AG in Stuttgart. De Duitse constructeur krijgt dus waar voor haar geld dankzij het prijzengeld en de commerciële inkomsten die het geniet als wereldkampioen. Daimler verdubbelde haar bijdrage om de kosten van de volledig nieuwe auto door de nieuwe technische reglementen te dekken. Het team betaalde Daimler wel 22,4 miljoen euro als lease voor de motoren.

De omzet van het team, waarin ook het prijzengeld, sponsorgelden en marketinginkomsten voor Daimler zijn inbegrepen, is gestegen van 326 naar 380 miljoen euro. Dat is een verdrievoudiging van het bedrag dat het in 2012 binnenhaalde.

Uiteindelijk boekte het team in 2017 een winst van 15 miljoen euro ondanks een stijging van de lonen. Het personeelsbestand in Brackley is namelijk gegroeid van 849 naar 912 werknemers.

Mercedes voegt toe dat het in 2017 een aandeel van 24,7 procent genoot in de verslaggeving op televisie. Dat zou een advertentiewaarde opleveren van maar liefst 3,83 miljard euro voor het merk en de sponsor van het team.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.