Ga naar inhoud

Verstappen: "Een van mijn slechtste dagen van het seizoen


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen: "Een van mijn slechtste dagen van het seizoen

323176.jpg

Max Verstappen is erg ontevreden over hoe de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan bij hem zijn verlopen. De Red Bull-coureur zegt op geen enkel moment een goed gevoel in de auto te hebben gehad.

"Dit was een van mijn slechtste dagen van het seizoen als het gaat om het gevoel in de auto", vertelde de Nederlander aan de pers achter de Red Bull-garage. "Ik had geen grip en op dit circuit heb je vertrouwen nodig om de bochten goed aan te kunnen vallen. Maar vandaag zat er geen enkele ronde tussen dat ik mij goed voelde in de wagen."

Verstappen merkte tijdens de tweede oefensessie over de boordradio op dat het 'net rallycross' was. "Ik gleed gewoon alle kanten op", lichtte hij zijn boodschap aan de pitmuur toe. "Nee, ik ben helemaal niet tevreden. Over geen enkele ronde. We moeten ernaar kijken. Vertrouwen is hier erg belangrijk, vooral in de eerste sector, maar ik heb vandaag geen moment het idee gehad dat we de auto voor elkaar hebben. Ik heb van geen enkele ronde genoten."

"We hebben nog veel werk te doen vandaag. Ik had onderstuur en overstuur en ben niet tevreden over onze pace", vervolgde Verstappen, die de zesde tijd reed in de eerste training en vierde was in de tweede oefensessie. Wat de problemen precies veroorzaakt, weet de viervoudig racewinnaar niet. "Als ik het wist, dan had ik het wel veranderd. We zullen er nu naar kijken en proberen een manier te vinden om het op te lossen. Ik reed met een andere achtervleugel dan Daniel [Ricciardo] en die gaf mij erg veel overstuur, dus dat is niet zo mooi. Er is gewoon niet genoeg grip aan de achterkant. Dat was vanaf de eerste ronde al zo. We probeerden het te optimaliseren voor de tweede training, maar dat is niet echt gelukt."

Een zege in Japan ziet Verstappen dan ook niet snel gebeuren. Op de vraag of Red Bull het gat voor zondag kan dichten: "Niet met Mercedes. Zij zijn veel te snel voor ons. Maar hopelijk kunnen we iets dichter bij Ferrari komen."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.