Ga naar inhoud

Dit schreven internationale media over Verstappen in Japan


dreka

Aanbevolen Berichten

Dit schreven internationale media over Verstappen in Japan

323224.jpg

 Max Verstappen reed afgelopen weekeinde voor het derde jaar op rij naar een podiumfinish op Suzuka. Zijn incidenten met beide Ferrari-piloten, de bijbehorende tijdstraf en een indrukwekkend tempo richting P3 zorgden voor veel stof tot napraten in de internationale media. Motorsport.com zet de voornaamste titels uit het buitenland op een rij.

Bild: 'Doof-crash' kost Vettel kans op wereldtitel
In Duitsland, nota bene het geboorteland van Sebastian Vettel staat de grootste krant - Bild Zeitung - vooral stil bij het incident tussen de Nederlander en de viervoudig wereldkampioen uit Heppenheim. De krant noemt het 'den Doof-crash', de domme crash, en bestempelt het bovendien als de K.O. voor de titelaspiraties voor Vettel. "De Ferrari-coureur probeert de Red Bull aan de binnenkant in te halen, maar Verstappen houdt zijn lijn. Contact is het gevolg, Vettel spint en wordt teruggeworpen tot achteraan het veld."

De krant citeert voormalig Formule 1-coureur Christian Danner om deze lezing meer kracht bij te zetten. "Daar was hij duidelijk te laat, daar heeft hij een fout gemaakt. Zo kun je niet inhalen en zeker Verstappen niet." Bild erkent dat Vettel met vijftig punten achterstand op WK-leider Hamilton meer risico moest nemen en ziet in dat een snelle inhaalactie op de Limburger belangrijk was, maar is dus niet te spreken over de manier waarop. "Maar hij kwam er niet voorbij en gooide zo zijn race en het WK weg."
Gazzetta dello Sport: Rivaliteit tussen Ferraristi en Mad Max gaat door
In Italië, bij de grootste sportkrant van het land, is men duidelijk een andere mening toegedaan. Daar zet men Verstappen weg als 'Mad Max' en legt men de schuld duidelijk bij de Nederlander. Alhoewel Kimi Raikkonen zijn toon later op de dag leek te matigen, maken de Italianen nog dankbaar gebruik van zijn furieuze quotes meteen na de race. De kop 'die vijf seconden vormen een belachelijke straf' en de onderkop 'de rivaliteit tussen de Ferraristi en Mad Max gaat door' zet meteen de toon voor de rest van de analyse.

"Ferrari-Verstappen, hier gaan we weer. De Japanse Grand Prix geeft als een klap op de vuurpijl een nieuwe controverse tussen de rode coureurs en de Nederlandse piloot van Red Bull", vervolgt de toonaangevende roze krant haar nabeschouwing. De Gazzetta geeft aan dat Verstappen duidelijk een fout maakte in de laatste chicane en daarna The Iceman onheus bejegende. De journalist van dienst haalt bovendien even fijntjes de geschiedenis tussen de kemphanen aan. Zo 'verpestte' Verstappen volgens hem Raikkonens race in Hongarije 2016 en zorgde het 'zigzaggen' van Verstappen in Spa en het latere contact in Mexico ook al voor eerdere controverse. Het geheel heeft volgens de Italianen slechts één voordeel: "Het is nooit saai."
Sky Sports: Ferrari laat het weer door de vingers glippen
In Groot-Brittannië kijkt men met iets meer afstand en behoorlijk minder Italiaanse passie naar de gebeurtenissen. Sky Sports gaat meteen na de race een stap verder en analyseert dat Ferrari - net als in 2017 - een goede kans op de wereldtitel door de vingers laat glippen met allerlei fouten. Volgens hen is de Grand Prix van Japan simpelweg de volgende aflevering van het foutenfestival. In de analyse na afloop staat vooral het incident tussen Verstappen en Vettel centraal. De analisten van dienst leggen de schuld bij de Duitse Ferrari-coureur, al zijn ze niet helemaal eensgezind.

"Ik kan de fouten van Vettel amper geloven. Hij kan alleen zichzelf de schuld geven. Hij gooit het kampioenschap weg, op exact hetzelfde moment [van het seizoen] waarop dat vorig jaar ook gebeurde. Kun je jezelf het veroorloven om zoiets te doen als je midden in de titelstrijd zit? Nee, dat kun je natuurlijk niet. Dat is het hele verschil. Als Hamilton zoiets probeert, zorgt hij ervoor dat het wel lukt", is Di Resta erg uitgesproken de Ferrari-kopman. Zijn collega Anthony Davidson is iets milder, maar erkent wel dat Vettel fout zat. "Verstappen had iets meer ruimte kunnen laten, dus het was niet 100% Vettels fout. Maar het was wel een riskante actie en ik dat het 80-20 de schuld van Vettel is. Hij zal spijt hebben van deze actie."
L'Equipe: Hamilton heeft geen rivaal meer over na suïcidale aanval
Ons rondje langs de velden eindigt in Frankrijk, bij de grootste en meest toonaangevende sportkrant L'Equipe. Ook in Frankrijk komt men tot de conclusie dat het laatste sprankje hoop op een spannend slot van 2018 is vervlogen na de krachtmeting op Suzuka. De kop 'Hamilton heeft geen rivalen meer over' is in dat opzicht veelzeggend. De journalist van dienst zinspeelt alvast op een titelfeest in het Amerikaanse Austin en zegt dat de hele situatie aan slechts één man te danken is: Sebastian Vettel. De Fransen vragen zich zelfs af of 'Vettel wel echt een vijfde titel wil winnen'.

"In ronde 8, na een Safety Car door twee aanrijdingen in de openingsfase, probeerde de Ferrari-coureur een aanval op Max Verstappen die bijna als suïcidaal kan worden omschreven." Volgens L'Equipe had de Duitser namelijk altijd moeten wachten tot het eerstvolgende rechte stuk of zelfs tot start-finish. "Een nieuwe fout van de Duitser, die heel goed had kunnen wachten op de opening van de DRS om de Nederlander in te halen. Maar nee, hij wilde sneller gaan dan muziek en hij betaalde daar een hele hoge prijs voor."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.