Ga naar inhoud

Vanaf 2020 zeer waarschijnlijk Grand Prix in Vietnam


dreka

Aanbevolen Berichten

Vanaf 2020 zeer waarschijnlijk Grand Prix in Vietnam

323234.jpg

 De Grand Prix van Vietnam staat vanaf 2020 op de Formule 1-kalender. Die plannen worden voor het einde van het huidige seizoen bekendgemaakt. Diverse bronnen hebben gemeld dat er een akkoord bereikt is over de organisatie van de race.

Het Aziatische land stond al enige tijd op de radar van F1-eigenaar Liberty Media. Een circuit twaalf kilometer ten westen van de hoofdstad Hanoi is aangewezen als de locatie voor de Grand Prix. Tijdens de gesprekken die achter de schermen plaatsvonden werd relatief snel een akkoord bereikt tussen de verschillende partijen en diverse bronnen hebben tijdens de Japanse GP laten weten dat er een deal gesloten is om het evenement vanaf 2020 plaats te laten vinden. De officiële bekendmaking volgt naar alle waarschijnlijkheid volgende maand, de GP van Vietnam is de eerste toevoeging aan de huidige kalender sinds de komst van Liberty Media.

F1-wedstrijdleider Charlie Whiting bezocht het circuit nabij Hanoi voorafgaand aan de Japanse GP en zei geen twijfels te hebben dat de faciliteiten gereed zijn voor de race. "Er is nog geen zichtbare progressie bij de bouw van het circuit, maar de locatie ligt inmiddels vast", zei hij. "Het ontwerp is in een vergevorderd stadium denk ik en voor zover ik weet willen ze in 2020 een Grand Prix. Dat zou gebaseerd op ervaringen uit het verleden geen probleem moeten zijn."

Whiting bevestigde dat het circuit deels over bestaande wegen gaat, maar voegde toe dat er ook bepaalde delen gebouwd gaan worden voor de race. "Het circuit gaat voor een groot deel door straten, maar er is een sectie die nog niet gebouwd is", legde hij uit. "Dat is een open plek waar het pitgebouw gebouwd gaat worden. Een deel van het circuit wordt nog aangelegd, dat bestaat momenteel nog niet. Maar daarna wordt het ook gebruikt als openbare weg."

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.