Ga naar inhoud

Hamilton: Mercedes heeft 'psychologische oorlog' gewonnen


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton: Mercedes heeft 'psychologische oorlog' gewonnen

image.png.ad344051afdf852493d410aa7f7dec14.png

 Lewis Hamilton gelooft dat hij en Mercedes best trots mogen zijn op de manier waarop ze Ferrari gedurende de tweede helft van het seizoen onder druk hebben gezet. De Britse kampioenschapsleider noemt het een 'psychologische oorlog' tussen de beide merken.

Hamilton heeft de laatste vier races gewonnen en heeft nu een voorsprong van 67 punten op Sebastian Vettel in het wereldkampioenschap. Hij kan de titel volgende week in de Verenigde Staten veiligstellen. Het aanvankelijk sterke seizoen van Vettel ging bergafwaarts na een crash in Duitsland gevolgd door spins in Italië en Japan, evenals een aantal strategische blunders van Ferrari.

Hamilton domineerde het gehele weekend in Japan en zei: "Samen kunnen we [hij en Mercedes] het krediet claimen voor het opvoeren van de druk en uiteindelijk is dat wat er moet gebeuren in een rechtstreeks duel tussen twee goede rijders. Hoewel ze nog altijd mooie dingen laten zien, kunnen ze niet op hetzelfde niveau blijven. Het is een psychologische oorlog en ik denk dat iedereen daar aan bijgedragen heeft. Iedereen heeft 100 procent gegeven en iedereen heeft keer op keer gepresteerd. Ik ben dankbaar dat mijn team altijd gepresteerd heeft."

De voorsprong van Vettel verdween in de tweede helft van het seizoen als sneeuw voor de zon waarin Hamilton zes van de zeven races won. Hoewel dat deels te wijten is aan de problemen bij Ferrari, heeft Hamilton zelf ook een sleutelrol gespeeld. Hij kreeg vorige week in Rusland de overwinning cadeau nadat Mercedes besloot dat Valtteri Bottas zijn positie op moest geven. Cruciaal waren de duels in Italië en Rusland, waar Hamilton de sterkere bleek ten opzichte van Vettel.

"Ik ben heel erg trots op onze prestaties, we hebben ons aan de plannen gehouden, zijn vast blijven houden aan onze sterke punten en wat we nu al een tijdje op het circuit laten zien", vervolgde Hamilton. "Ik heb mijn engineers ook gezegd dat ik hoop dat ze voelen dat ze op hun best gepresteerd hebben, daar mogen we best even een moment bij stilstaan. We zitten in deze molen, we doen een debrief, rennen terug naar de fabriek en gaan dan alweer naar de volgende race. Het is moeilijk om een moment te pakken en je te realiseren dat we geweldig werk doen als individuele mensen, maar ook als collectief. Het is als een marathon en wanneer je geen uithoudingsvermogen hebt, verlies je onherroepelijk. We lijken dat dit seizoen nog beter op te kunnen brengen dan voorheen."

Met medewerking van Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.