Ga naar inhoud

Vrijdag kort geding over uitzenden Top 40 op Radio 538


dreka

Aanbevolen Berichten

Vrijdag kort geding over uitzenden Top 40 op Radio 538.

Radio 538 en de Stichting Nederlandse Top 40 staan vrijdag tegenover elkaar bij de rechtbank. Inzet is het uitzenden van de lijst door de radiozender. Radio 538 stopt eind oktober met het uitzenden van de Top 40 op de hoofdzender. In plaats hiervan wordt de lijst alleen op internet en DAB+ uitgezonden.

Vrijdag kort geding over uitzenden Top 40 op Radio 538

Vanaf begin november start Radio 538 haar eigen nieuwe hitlijst: De 538 Top 50. Het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 loopt echter nog tot het eind van het jaar.

Om hieraan te voldoen zendt Radio 538 de Top 40 de laatste twee maanden van het jaar uit via het themakanaal 538 Top 40 op internet en DAB+.

De Stichting Nederlandse Top 40 is het echter niet met dit besluit eens en is van mening dat Radio 538 de lijst gewoon via haar hoofdzender op FM moet uitzenden. Vrijdag dient daarom een kort geding bij de rechtbank van Amsterdam, zo meldt het AD.

Talpa Radio ziet een rechtszaak over het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 "met vertrouwen tegemoet". "Wij houden ons in onze ogen op die manier aan het contract.", aldus Talpa in een eerdere reactie.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, liet eerder al weten een andere visie te hebben en is van mening dat de lijst “gewoon op FM” te horen moet zijn.

Mocht het daadwerkelijk tot een rechtszaak komen en Radio 538 gedwongen worden om de lijst op haar hoofdzender te blijven uitzenden, dan herhaalt de geschiedenis zich. De lijst werd ruim 25 jaar geleden uitgezonden door de publieke omroep Veronica op het toenmalige Radio 3. Ook Veronica wilde van de lijst af, maar werd begin 1993 gedwongen om de lijst tot eind van dat jaar uit te zenden. De lijst werd toen enige tijd op zowel Radio 3 als 538 uitgezonden. [Radio.NL]

Bron radio.nl

Quote

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.