Ga naar inhoud

Rechter buigt zich nog twee weken over Top 40


dreka

Aanbevolen Berichten

Rechter buigt zich nog twee weken over Top 40.

In januari verhuist de Top 40 naar Qmusic. Radio 538 stopt ermee. Het radiostation wilde de hitlijst de laatste maanden van het jaar alleen op DAB+ en online uitzenden en niet op de FM. De rechtbank in Amsterdam doet vrijdag 26 oktober uitspraak.

Rechter buigt zich nog twee weken over Top 40

Het besluit van de rechter volgt dan precies voordat Radio 538 wil stoppen met de Top 40 op haar hoofdzender.

In de rechtbank betoogde Radio 538 vrijdagmiddag dat de Stichting Nederlandse Top 40 achter hun rug om al onderhandelde met Qmusic.

Volgens de advocaat van de Top 40 klopt dit niet en beweert dat 538 de luisteraars van de Top 40 naar hun eigen nieuwe programma wil trekken.

Vanaf begin november start Radio 538 haar eigen nieuwe hitlijst: De 538 Top 50. Het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 loopt echter nog tot het eind van het jaar.

Om hieraan te voldoen zendt Radio 538 de Top 40 de laatste twee maanden van het jaar uit via het themakanaal 538 Top 40 op internet en DAB+.

De Stichting Nederlandse Top 40 is het echter niet met dit besluit eens en is van mening dat Radio 538 de lijst gewoon via haar hoofdzender op FM moet uitzenden.

Talpa Radio ziet een rechtszaak over het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 "met vertrouwen tegemoet". "Wij houden ons in onze ogen op die manier aan het contract.", aldus Talpa in een eerdere reactie.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, liet eerder al weten een andere visie te hebben en is van mening dat de lijst “gewoon op FM” te horen moet zijn.

Mocht Radio 538 gedwongen worden om de lijst op haar hoofdzender te blijven uitzenden, dan herhaalt de geschiedenis zich. De lijst werd ruim 25 jaar geleden uitgezonden door de publieke omroep Veronica op het toenmalige Radio 3. Ook Veronica wilde van de lijst af, maar werd begin 1993 gedwongen om de lijst tot eind van dat jaar uit te zenden. De lijst werd toen enige tijd op zowel Radio 3 als 538 uitgezonden. [Radio.NL]

Bron radio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.