Ga naar inhoud

Vettel krijgt gridpenalty van drie plaatsen in Austin


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel krijgt gridpenalty van drie plaatsen in Austin

323367.jpg

 Sebastian Vettel moet zondag drie plaatsen achteruit op de startgrid van de Amerikaanse Grand Prix Formule 1. Vettel vertraagde in de eerste training te weinig tijdens de rode vlag.

Tijdens de eerste vrije training op het Circuit of the Americas in het Texaanse Austin ging Charles Leclerc de grindbak in met zijn Sauber. De Monegask kon zonder schade weer de baan oprijden, maar strooide daarbij veel gravel uit over het circuit. De wedstrijdleiding besloot de training op rood te zetten om de rijlijn weer schoon te vegen.

Vettel was op dat moment aan een run bezig en zou tijdens die code rood te snel weer naar de pits zijn gereden. Hij moest bij de stewards uitleg gaan verschaffen in het gezelschap van teammanager Jock Clear. Vettel werd schuldig bevonden en moet zondag drie plaatsen achteruit op de startgrid. Hij kreeg ook twee strafpunten op zijn licentie, wat zijn totaal op vijf stuks brengt.

Die gridstraf komt erg ongelegen voor de Duitser, want de viervoudige wereldkampioen moet zondag minstens in het spoor van Lewis Hamilton eindigen. Anders is de Brit van Mercedes dit weekend al wereldkampioen.
Vettel: "Ik vertraagde genoeg"
Vettel zelf was zich van geen kwaad bewust. "De stewards waren heel precies. Ze zeiden dat ik er 27,7 seconden over deed om te vertragen", reageerde de Ferrari-kopman. "Tja. Ik zag de rode vlag, ik keek waar de wagen stond en vertraagde dan om me aan de regels te houden. Dat vonden ze te traag. Ik denk dat het helder is. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in de regen, waarbij je nog meer moet vertragen. Je moet letterlijk afremmen tot 40 of 50 kilometer per uur, wat ik volgende keer misschien moet doen. Maar volgens mij is dat niet juist. Als er een wagen net achter je zit kan die misschien op je inrijden, maar het is blijkbaar belangrijker om geen straf te krijgen."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.