Ga naar inhoud

Haas: "We rijden geen Formule 1, maar Formule 1.5


dreka

Aanbevolen Berichten

Haas: "We rijden geen Formule 1, maar Formule 1.5"

323369.jpg

Gene Haas, eigenaar van het Haas F1-team, is somber over het grote verschil tussen de drie topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing en de rest van de grid.

"Ik heb niet echt het gevoel dat we meedoen aan de Formule 1, maar dat we in de Formule 1.5 racen. Dus als we vierde worden, dan zou dat betekenen dat we kampioen zijn geworden in onze klasse", aldus Haas. Zijn team strijdt met Renault om de vierde plaats bij de constructeurs. Het verschil tussen Renault en Haas is momenteel acht punten, in het voordeel van de Fransen.

Haas is overdonderd door het gemak waarmee de coureurs van de grote teams vaak naar voren rijden, als ze bijvoorbeeld door een gridstraf vanuit de achterhoede moeten komen. "Ik heb geen idee waarom hun auto's zoveel sneller zijn. Als ik erover praat met Ayao [Komatsu, engineer], dan zegt hij dat een paar tienden door de banden komen, nog eens een paar tienden door de aerodynamica en nog eens een paar tienden door het chassis. Als je zo doorgaat, dan kom je wel op één of twee seconden", vervolgt Haas. "We werken hier keihard aan, maar ik zou niet weten hoe we ooit anderhalve tot twee seconden op deze jongens gaan goedmaken. Zij zijn zoveel sneller."

De teams uit het middenveld vestigen hun hoop op 2021, wanneer de regels ingrijpend worden veranderd en er mogelijk een budgetplafond wordt ingevoerd. Haas blijft echter voorzichtig. "Zal een budgetplafond helpen? Waarschijnlijk, als dit de grootte van de R&D-afdeling van de grote teams verkleint. Voor elke persoon die wij hebben, hebben zij er vijf", stelt Haas. "En als er iets is dat het gat kan verkleinen, de technologie die zij hebben en wij niet, dan zou dat waarschijnlijk enorm helpen. Hoe je dat gaat doen zonder dat de grote teams een andere oplossing vinden, weet ik niet. Maar er is iets niet goed. Ik denk niet dat we het gat ooit kunnen dichten."

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.