Ga naar inhoud

F1-banden vanaf 2019 te herkennen aan drie kleuren


dreka

Aanbevolen Berichten

F1-banden vanaf 2019 te herkennen aan drie kleuren

323371.jpg

Formule 1-bandenleverancier Pirelli heeft bevestigd dat de banden vanaf volgend seizoen in drie verschillende kleuren te herkennen zijn. Zo moet het voor de fans eenvoudiger worden om te volgen welke banden coureurs gebruiken.

Hoewel Pirelli een assortiment met vijf verschillende compounds heeft, worden er ieder raceweekend maar drie gebruikt. Het palet aan verschillende kleuren zorgde in het verleden voor verwarring onder fans en kon rekenen op veel kritiek. De combinatie die Pirelli iedere race gebruikt is vanaf 2019 te herkennen aan drie verschillende kleuren. De witte band is de harde compound, de gele band is de medium en de band met de rode bies is de zachtste compound. Pirelli-baas Mario Isola zei: "We wilden af van de regenboog aan verschillende kleuren, we hadden te veel kleuren en we wilden terug naar slechts drie."

Isola bevestigde dat teams en media voorafgaand aan ieder evenement te horen krijgen welke compounds uit het huidige assortiment gebruikt worden. De namen van de oude compounds, zoals de supersoft en hypersoft, worden vervangen door een code maar het is nog niet duidelijk hoe die codes er precies uit gaan zien.

"Het idee is om iedere compound te nummeren", voegde Isola toe. "Dat zijn we nog aan het bekijken. Ik heb gesproken met engineers en het heeft de voorkeur om ze met een letter te coderen. Het gaat duidelijk zijn dat iedere compound duidelijk te identificeren is. De vijf compounds die gehomologeerd worden zijn bekend bij de teams en de media zodat zij kunnen vergelijken, maar voor de toeschouwers zijn er drie verschillende banden."

Isola voegde toe dat het niet nodig is om de banden zichtbaar te coderen: "We verspreiden de informatie vooraf, ieder team moet een selectie kunnen maken. Maar die codes zijn niet op de wang van de band te zien."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.