Ga naar inhoud

Arrivabene weerspreekt crisis: "Men creëert graag onrust


dreka

Aanbevolen Berichten

Arrivabene weerspreekt crisis: "Men creëert graag onrust"

322625.jpg

 Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene weerspreekt de geruchten dat er binnen zijn team een crisis zou heersen na de mindere resultaten van de laatste maanden. Ferrari had in de zomermaanden nog de snelste auto, maar mede door een reeks fouten van de Scuderia lijkt het een formaliteit dat Lewis Hamilton van Mercedes zijn wereldtitel gaat prolongeren.

Twee weken geleden kwam Ferrari-kopman Sebastian Vettel in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan niet verder dan P9, na een foute bandenkeuze van het team in Q3. De Duitser moest in de race genoegen nemen met P6, nadat hij na een aanvaring met Max Verstappen in de strijd om de derde plaats was terugvallen tot de achterhoede. Met nog vier races te gaan heeft Vettel 67 punten achterstand op WK-leider Lewis Hamilton, een bijna onmogelijke opgave om dat nog om te draaien. Zeker omdat de Ferrari-coureur dit weekend in Austin drie plaatsen achteruit wordt gezet op de startgrid, nadat hij vrijdag in de eerste vrije training te hard reed tijdens een rode vlag.

"Ik had de indruk dat sommige mensen op een situatie als deze aan het wachten waren, zodat ze ons konden bekritiseren. Om verwarring te zaaien om niets", zegt Arrivabene in een exclusief interview met Motorsport.com over de bandenfout in Japan. "Sinds ik teambaas van Ferrari ben, heb ik altijd voor mijn team gestaan en dat blijf ik ook doen. Als je het WK leidt, dan kan een halve glimlach al zorgen voor een uitstraling van harmonie binnen het team. Maar als je naar de tweede plaats zakt, dan is het normaal om minder te lachen. Misschien moeten we leren om meer te lachen, als dat de ongefundeerde geruchten tegenhoudt."

"Met Mercedes strijden we tegen een geweldige tegenstander. Als er chaos binnen je team is, dan zou dat niet hebben gekund", stelt Arrivabene. "Sinds drie races zijn we minder in vorm. Dat weten we, maar we hebben de situatie geanalyseerd en hopen de problemen te hebben opgelost. Dat zullen we hier in Austin zien. We moeten echter niet vergeten dat, naast het feit dat wij minder zijn geworden, Mercedes ook sterker is geworden. Deze twee dingen hebben samen geleid tot hetgeen we in de afgelopen races hebben gezien."

Met medewerking van Jonathan Noble en Roberto Chinchero.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.