Ga naar inhoud

Hartley mag niet meer reageren op bijzondere Gasly-uitspraak


dreka

Aanbevolen Berichten

Hartley mag niet meer reageren op bijzondere Gasly-uitspraak.

323517.jpg

Brendon Hartley mag van Scuderia Toro Rosso niet meer reageren op de bijzondere uitlatingen die hij op de vrijdag in Mexico deed over de Grand Prix van Amerika. Hij trok na die race in Austin de persberichten van het team in twijfel en zette daarmee de verhoudingen binnen de formatie van Franz Tost behoorlijk op scherp.

Hartley scoorde in Austin als negende nog twee WK-punten en versloeg daarmee zijn Franse teamgenoot, die zichzelf slechts als twaalfde in de uitslag zag staan. Toro Rosso verkondigde na afloop dat de auto van Gasly tijdens de race beschadigd was en dat hij dus niet het maximale kon laten zien. Hartley was echter een andere mening toegedaan en verkondigde voorafgaand aan het raceweekend in Mexico tegenover de pers doodleuk dat er helemaal niets met de bolide van Gasly aan de hand was. "Ik voel dat ik aan een sterk seizoen bezig ben en heb dat in Austin laten zien. In tegenstelling met wat er in ons persbericht staat, was er niets mis met de andere auto", liet hij optekenen.

De Nieuw-Zeelander wil met zijn opmerkingen aantonen dat hij wel degelijk goed presteert tegenover Gasly en dus aanspraak maakt op een F1-zitje in 2019. Hij zegt er echter ook meteen mee dat Toro Rosso Gasly enigszins het hand boven het hoofd houdt. Het kwam de onderlinge verhoudingen in het team zeker niet ten goede, ook al omdat Toro Rosso Gasly bleef steunen en vasthield aan het persbericht. Na afloop van de kwalificatie op het Autodomo Hermanos Rodriguez was het dan ook vooral wachten op een nieuwe reactie van Hartley, maar die bleef uit. Op de vraag of hij zich - vanwege het persbericht - wel voldoende gesteund voelt door het team, antwoordde hij vakkundig met 'geen commentaar'. Ook over het incident zelf was zijn antwoord diplomatiek te noemen: "Daar mag ik niets meer over zeggen", zinspeelt hij op een reprimande van de teamleiding.

Teamgenoot Gasly wilde wel op het incident ingaan en zegt tegenover Motorsport.com dat de vloer van zijn auto in Amerika wel degelijk beschadigd was. De opmerkingen van Hartley neemt hij dan ook nauwelijks serieus. "Hij zegt op dit moment zo veel dingen. Ik denk dus dat ik nergens op hoef te reageren", deelt hij zelf meteen een kleine sneer uit. Volgens hem moeten de recente opmerkingen van Hartley sowieso met een flinke korrel zout worden genomen. "Hij staat onder enorme druk, dus momenteel lijkt hij de dingen iets anders te zien dan dat aan het begin van dit seizoen het geval was."

Met medewerking van Scott Mitchell .

Bron gpupdate

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.