Ga naar inhoud

Dit schreven internationale media over Verstappen in Mexico


dreka

Aanbevolen Berichten

Dit schreven internationale media over Verstappen in Mexico

Dit schreven internationale media over Verstappen in Mexico

10:15 – Max Verstappen heeft op het Autodromo Hermanos Rodriguez zijn vijfde Formule 1-zege in de wacht gesleept. De Nederlander toonde zich erg doortastend in de openingsronde en reed vervolgens onbedreigd - net als in 2017 - naar de zege. GPUpdate zet de reacties van de voornaamste internationale media op een rij.
 

Bild: Factor om rekening mee te houden in titelstrijd 2019

In de grootste krant van Duitsland gaat de aandacht vooral uit naar de titelstrijd en de sportieve reactie van Sebastian Vettel na afloop. Toch weet Verstappen met zijn imponerende race ook de handen van onze Oosterburen op elkaar te krijgen. "Tegen de winnende Verstappen was ook de beste coureur van dit seizoen volstrekt kansloos." Respect krijgt Verstappen bovenal voor het sleutelmoment: de start. "Hamilton is bij zijn titelrace nog wel sensationeel goed weg, neemt Ricciardo te grazen, maar ziet Verstappen voor blijven." Het extreem late remmen toont volgens het Duitse journaille ook meteen de uitzonderlijke vechtlust van de vijfvoudig Grand Prix-winnaar aan.

In het restant staat er geen enkele maat op Verstappen en zijn RB14 en ziet de concurrentie hem pas na de finish terug. Bild stelt dat de superieure Nederlander op zondag slechts één tegenstander had: zijn eigen motor. "In de laatste negen ronden beeft Verstappen nog wel even [van angst], maar het is allemaal ruim voldoende voor zijn tweede Mexico-zege op rij. Het team schroeft de motor terug, zodat die van hem het - in tegenstelling tot bij Ricciardo - wel tot het einde volhoudt." De Duitse journalist van dienst blijft na Verstappens triomf overigens niet alleen bij deze race, hij durft een voorspelling voor 2019 ook alvast aan: "Deze Mexico-zege van Verstappen is meteen een teken dat we in 2019 serieus rekening met de Red Bulls moeten houden in de titelstrijd."

Gazzetta dello Sport: Zege met vertoon van macht en gezag

In Italië spreekt de meest toonaangevende sportkrant van een machtige en 'gezaghebbende' race. Verstappen liet er in Mexico-Stad volgens hen geen enkele twijfel over bestaan wie de lakens uitdeelde en hield van start tot finish de touwtjes stevig in handen. Het meest duidelijke signaal gaf de Red Bull-coureur in de eerste ronde al af. "Hamilton had een bliksemstart en meldde zich onmiddellijk tussen de beide Red Bulls. Hij dacht zelfs naar de eerste plaats te kunnen schieten, maar Verstappen stelde het remmen zo lang mogelijk uit en bleef daardoor aan de leiding."

De voorsprong die hij vervolgens bijeen wist te rijden, zegt volgens de Italiaanse verslaggever van dienst genoeg: Verstappen was ondanks zijn motorzorgen in de slotfase een klasse apart en trok volkomen verdiend aan het langste eind. "Ricciardo werd voor de verandering weer eens gedwongen om na een technisch probleem vroegtijdig op te geven", kijkt de Gazzetta met enig cynisme naar de uitvalbeurt van de sympathieke Aussie. "Uit angst dat hem ook iets zou kunnen overkomen, vroeg Verstappen aan het team om zijn motor te controleren: gelukkig waren daar geen problemen en won Max [die voor de verandering in Italië eens niet als Mad Max door het leven gaat] voor de beide Ferrari's."

Sky Sports: Volwassenheid van een kampioen, briljant sinds Oostenrijk

In Groot-Brittannië staat de Grand Prix van Mexico logischerwijs in het teken van één man: Lewis Hamilton en zijn evenaring van Juan Manuel Fangio. De Brit wordt vanzelfsprekend op een voetstuk geplaatst, al heeft Verstappen over lof ook niet te klagen. Onze collega's van Sky Sports benadrukken zijn omschakeling tussen zaterdag en zondag: hij heeft zijn frustratie volgens de Britse journalisten op de best denkbare manier gebruikt en 'toonde een ongekende volwassenheid' in de race. Hij is volgens Sky ook de enige verdiende winnaar na een dominant weekend. "Verstappen was in Mexico subliem in vorm en gebruikte zijn frustratie door in de eerste bocht meer spierballen te tonen dan Lewis Hamilton."

Sky Sports-analist Martin Brundle komt helemaal loftuitingen tekort om de prestatie van Verstappen onder woorden te brengen. "Hij heeft een volwassen hoofd op jonge schouders", trapt de voormalig Formule 1-coureur af. "En dat is wat we in het verleden altijd zeiden over aanstaande wereldkampioenen", dicht hij Verstappen nog maar eens een grote toekomst toe. Zijn zege op het Autodromo Hermanos Rodrigues is volgens Brundle de verdiende kers op de taart van een ijzersterke tweede seizoenshelft. "Het valt voor hem als coureur nu allemaal op zijn plaats. Hij is sinds [de gewonnen race in] Oostenrijk gewoon briljant."

L'Equipe: Dominantie laat zien wat Verstappen kan op geschikt circuit

In Frankrijk viel vooral het ogenschijnlijk speelse gemak van Verstappens zege op. "Bij de start greep hij de wedstrijd met beide handen vast door zijn teamgenoot en Lewis Hamilton achter te laten. Vervolgens profiteerde hij optimaal van het alleen rijden, de betere aerodynamica en de lagere bandenslijtage", benadrukt de grootste sportkrant van Frankrijk het belang van zijn goede start nog maar eens. Nadien reed Verstappen volgens hen - in de goede zin van het woord - een tamelijk saaie race. "Maar aan de finish kon hij wel volkomend verdiend zijn vijfde overwinning vieren. Hij had de hele race volledig onder controle en hoefde zich nauwelijks zorgen te maken."

Ook in Frankrijk stelt men dat zijn enige zorgen niet door concurrenten, maar door de Renault-motor werden veroorzaakt. Zonder malaise bij Ricciardo had het feest bij Red Bull volgens L'Equipe nog veel groter kunnen zijn. Dan had het team namelijk een zeldzame één-twee over de streep getrokken. Desalniettemin doet het helemaal niets af aan de dominantie van Verstappen en zijn superioriteit op dagen dat mens en machine perfect samenkomen. "Zoals verwacht waren de Red Bulls de snelste bolides op het atypische Mexicaanse circuit, profiterend van hun zeer sterke aerodynamica en de hoogte die motoren gelijkwaardiger maakt. Als hij dan geen fouten maakt, is Verstappen in staat om grootse dingen op het circuit te laten zien."

Kan Verstappen, zoals Bild en Sky suggereren, op korte termijn ook al de volgende stap zetten en echt meedoen om de wereldtitel? Tom Coronel denkt vanwege de overstap van Red Bull op Honda-motoren van wel.

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.