Ga naar inhoud

Williams krijgt boete voor ‘unsafe release’


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams krijgt boete voor ‘unsafe release’

Door Jos de Voss -29 oktober 2018
 
Dqnm4THXcAAnrjv.jpg
 

Williams heeft na de Grand Prix van Mexico een boete van 25.000 euro opgelegd gekregen voor ‘het in gevaar brengen van het teampersoneel.’ Lance Stroll werd na een bandenwissel te snel weggestuurd, waardoor hij een lid van de pitcrew raakte.

 

De mecanicien raakte bij het incident niet gewond, maar volgens de wedstrijdleiding betrof het wel een ‘unsafe release’: “De stewards hebben geconcludeerd dat de gehele pitstop compleet was uitgevoerd en dat het raken van de medewerker het gevolg was van een kleine miscommunicatie.”

De FIA heeft bij het bepalen van de hoogte van de boete gekeken naar een eerder incident dit jaar in Bahrein. Ferrari kreeg in april bij een vergelijkbaar voorval een boete van 50.000 euro. De wedstrijdleiding concludeerde toen dat het team ook echt een fout had gemaakt. Bovendien raakte de aangereden mecanicien bij dat incident wel gewond.

Bron grandprixradio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.