Ga naar inhoud

Gasly baalt van inconsequent handelen van wedstrijdleiding


dreka

Aanbevolen Berichten

Gasly baalt van inconsequent handelen van wedstrijdleiding

image.png.80bae487277660643229365fa1f6d9ef.png

Volgens Pierre Gasly moet er in de Formule 1 meer duidelijkheid komen over wat qua onderlinge gevechten wel en niet is toegestaan. De Fransman spreekt van een 'groot grijs gebied' en noemt het ingrijpen van de wedstrijdleiding bij vlagen 'behoorlijk vreemd'.

Pierre Gasly kwam tijdens de Grand Prix van Mexico in gevecht met Esteban Ocon en voelde zich daarbij onheus bejegend door zijn landgenoot. De Toro Rosso-coureur probeerde het aan de buitenkant van bocht drie, waarna Ocon zijn bolide brutaal liet staan. Gasly maakte over de boordradio meteen zijn mening over het voorval duidelijk: hij werd naar eigen zeggen van de baan geduwd, waardoor de actie van Ocon niet door de beugel kon. De wedstrijdleiding zag tijdens het gevecht echter geen onreglementair gedrag van de Force India-rijder en greep niet in. Onbegrijpelijk volgens de aanstaand teamgenoot van Max Verstappen.

"We weten dat er van alles kan gebeuren als we dicht bij elkaar zitten. Het is eigenlijk altijd hetzelfde verhaal", refereert hij aan een eerdere clash op Paul Ricard. "Nu duwde hij mij naar buiten, waardoor ik van de baan af moest. Ik had voor bocht vijf weer kunnen terugkeren [op het asfalt] met contact als gevolg. Maar dat was het me niet waard", blikt Gasly terug. Hij kwam uiteindelijk als tiende over de streep, één positie voor zijn landgenoot. Volgens Gasly moet de wedstrijdleiding met een duidelijkere en meer consequente interpretatie van de regels komen. "Of je moet de ander echt ruimte laten of je zegt dat deze dingen toegestaan zijn, maar laat coureurs dan ook echt agressief met elkaar racen. Dat laatste zou ik namelijk ook prima vinden."

"Je kunt deze situatie vergelijken met veel andere gevechten van coureurs dit seizoen, of in mijn geval met Silverstone. Het [ingrijpen van de wedstrijdleiding] is soms behoorlijk vreemd, er is een groot grijs gebied. Normaal gesproken moet je andere coureurs voldoende ruimte geven, maar dat was hier zeker niet het geval", vervolgt Gasly zijn klaagzang. "Ik ga hier zeker met Charlie [Whiting, wedstrijdleider] over spreken. Want als dit is toegestaan, dan weet ik de volgende keer ook wat ik moet doen." Whiting laat in een eerste reactie echter al weten dat Gasly bot zal vangen bij hem. "Ik denk dat de stewards vonden dat hij teveel snelheid meenam en toen zelf van de baan onderstuurde. Je ziet ook dat hij bij het remmen al blokkeerde en nog maar net naast Ocon zat. Natuurlijk maakte Ocon het moeilijk voor hem, maar hij [Gasly] ging uit zichzelf al die kant op."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.