Ga naar inhoud

Horner heeft begrip voor frustraties pechvogel Ricciardo


dreka

Aanbevolen Berichten

Horner heeft begrip voor frustraties pechvogel Ricciardo.

image.png.3c4b977fcb45344730b520edfcadb630.png

Christian Horner toont begrip voor de frustratie van Daniel Ricciardo na afloop van de Grand Prix van Mexico. De teambaas van Red Bull Racing neemt hem de interviews na afloop dan ook niet kwalijk en hoopt bovenal dat de Australiër alle 'donkere wolken' de laatste twee races van 2018 achter zich kan laten.

Ricciardo koerste op het Autodromo Hermanos Rodriguez af op P2 en daarmee op zijn eerste podiumfinish sinds Monaco. Een kapotte kogellager in de koppeling gooide echter andermaal roet in het eten met zijn achtste DNF van het seizoen tot gevolg. De normaal zo sympathieke piloot liet zijn frustraties na afloop eens de vrije loop door de auto 'vervloekt' te noemen en aan te geven het stuur voor de laatste races van 2018 al wel te willen overdragen aan Pierre Gasly. Het zijn geen politiek correcte uitspraken, maar de reactie valt volgens Horner wel te begrijpen.

"Hij had net een extreem frustrerende middag achter de rug. Dan kun je natuurlijk wel begrijpen dat de emoties hoog oplopen", zegt de teambaas tegenover Motorsport.com. "Dat geldt overigens niet alleen voor hem, maar voor het hele team. We keken op dat moment naar een potentieel één-tweetje, hetgeen heel waardevol voor ons zou zijn geweest. Het is nu toch een bitterzoete overwinning. Max heeft natuurlijk geweldig gereden, maar ik ben ervan overtuigd dan Daniel in die laatste ronden Sebastian [Vettel] wel van het lijf had kunnen houden."

"Dan is zijn frustratie wel te begrijpen. Ik hoop nu vooral dat hij de donkere wolken voor de laatste twee races achter zich kan laten", leeft Horner mee met Ricciardo en hoopt hij nog altijd op een mooi afscheid voor de Australiër. De teambaas laat weten op zondag niet meer met Ricciardo te hebben gezeten voor een nabespreking. "Hij wilde logischerwijs zo snel mogelijk weg van het circuit, maar we praten wel als alles een beetje gekalmeerd is." Als Horner wordt gevraagd naar het toekomstperspectief van de Aussie bij Renault, wijst hij na een voorzichtige aanloop - 'het was zijn besluit' - toch nog even op het onderlinge krachtsverschil. "Hij rijdt nu in een competitieve auto, waarmee hij pole kon pakken. En je ziet natuurlijk het verschil tussen dit deel van de grid [drie topteams] en het andere deel [met Renault], waarbij teams twee ronden achterlagen."

Met medewerking van Adam Cooper .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.