Ga naar inhoud

Hartley over F1-toekomst: "Moet voor mezelf vechten


dreka

Aanbevolen Berichten

Hartley over F1-toekomst: "Moet voor mezelf vechten.

image.png.2b9c034256c8ba2d66d2b57acc6d3abd.png

Brendon Hartley is naar eigen zeggen 'meer uitgesproken' geworden in de Formule 1 toen hij zich realiseerde dat hij zichzelf moest verdedigen. Het is nog altijd onduidelijk of de coureur volgend seizoen bij Scuderia Toro Rosso kan blijven.

De Italiaanse renstal heeft Daniil Kvyat aangetrokken voor volgend seizoen terwijl het Alexander Albon op de korrel heeft als tweede rijder. Hartley heeft daarentegen gezegd dat hij een geldig contract heeft voor 2019 en heeft in de afgelopen races meer van zich afgebeten. Zo nam de coureur in het weekend van de Mexicaanse Grand Prix openlijk afstand van een persbericht dat het team verstuurde. Hartley zei: "Ik moet continu vragen beantwoorden over zijn toekomst. Ik heb me denk ik gerealiseerd dat ik mezelf iets meer moet verdedigen. Ik heb het gevoel dat ik voor mezelf moet opkomen en voor mezelf moet vechten en dat doe ik nu. Ik weet dat ik de laatste races goed gepresteerd heb en ik voel dat ik in een goede positie zit."

In aanloop naar de GP van Mexico zei Toro Rosso-teambaas Franz Tost dat Hartley beter moet presteren om zijn zitje veilig te stellen. Dat staat in contrast met de uitspraken van de Nieuw-Zeelander, die beweert dat hij het vrij aardig doet in vergelijking met teamgenoot Pierre Gasly. De puntenstand spreekt echter niet het voordeel van Hartley, hij haalde maar vier WK-punten ten opzichte van de 29 die Gasly scoorde.

"Er zijn wat races geweest waarin de eerste ronde niet goed ging of er contact was en dan gaat het de verkeerde kant op", zei Hartley. "Het is waar dat de marges in de kwalificaties heel klein geweest zijn, dat heeft grote invloed gehad op de uitkomst van de races. Er waren races zoals in Oostenrijk waar ik op koers lag om punten te halen, maar daar ging de ophanging stuk. In Hongarije kwalificeerde ik me in de top-tien en hebben we de strategieën gesplit. Ik had daar de pech dat Pierre een goede eerste ronde had en we slachtoffer werden van de 'overcut'."

Een 'heel aantal gemiste kansen' in combinatie met de radicale verandering in de carrière van Hartley hebben hem zeker in de eerste seizoenhelft niet geholpen, voegde hij toe. "Ik voel me nu comfortabel en ik doe het goed, maar het geluk is niet altijd aan mijn zijde geweest. Ik heb me op m'n eigen prestaties geconcentreerd ondanks alles wat er gebeurde en ik weet vanbinnen dat ik hier op mijn plek zit."

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.