Ga naar inhoud

F1 doet Circuit Zandvoort aanbod voor race vanaf 2020


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 doet Circuit Zandvoort aanbod voor race vanaf 2020.

323574.jpg

De Formule 1-organisatie heeft Circuit Zandvoort een concreet aanbod gedaan om vanaf 2020 een Nederlandse Grand Prix te organiseren. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend.

Nadat vorig jaar resultaten van een haalbaarheidsonderzoek door het circuit en de gemeente Zandvoort werden gepresenteerd, werkten alle betrokkenen in stilte verder aan de plannen. Inmiddels zouden de lichten na onderzoeken van de FIA en FOM grotendeels op groen staan en heeft Zandvoort een concreet voorstel op tafel liggen. "Na het haalbaarheidsonderzoek is de financiële dekking nu de tweede stap die genomen moet worden", zegt Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit, in een reactie aan De Telegraaf. "Daar moeten we snel mee schakelen, omdat Formule 1 liever vandaag dan morgen uitsluitsel van ons wil."

Formule 1-racedirecteur Charlie Whiting liet eerder al aan Motorsport.com weten dat Zandvoort "geweldige potentie" heeft voor een race van de koningsklasse van de autosport. Het is nu zaak voor Zandvoort om het financiële plaatje rond te krijgen. Dat begint bij een fee van zo'n 20 miljoen euro. Bovendien moet er naar schatting voor zo'n 10 miljoen euro verbouwd worden aan het duinencircuit. Dit om de faciliteiten naar een hoger plan te brengen en het circuit te laten voldoen aan de hoge eisen die de Formule 1-organisatie stelt. De gemeenteraad van Zandvoort heeft inmiddels besloten dat het haar steentje bij wil dragen aan het halen van de Formule 1 naar de badplaats.

Hoewel Van Oranje niet op de details in wil gaan, noemt hij het een unieke kans dat er nu een voorstel ligt. "Als wij nu het aanbod ondertekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen", vervolgt Van Oranje. "Iedereen bij ons zich er daarom terdege van bewust dat dit een unieke kans is voor de Nederlandse topsport. Want als dit lukt, dan is de kans heel groot dat ons land voor tenminste vijf jaar verzekerd is van een thuisrace van Verstappen."

Assen legt het af op 'historie'
De keuze voor Zandvoort zou gemaakt zijn op basis van Formule 1-historie. Het duinencircuit was tot 1985 toneel van de Nederlandse Grand Prix. Dat zou meegespeeld hebben in de keuze van de FOM voor Zandvoort. Daarmee zou het TT Circuit in Assen naast de organisatie van een F1 Grand Prix grijpen. Dat circuit ontving afgelopen jaar eveneens bezoek van de FOM en FIA en leek in vergevorderd stadium om de race naar Nederland te halen, maar die deal lijkt nu verder weg.

Bekijk op Motorsport.com het meest veelzijdige dossier over de Grand Prix van Nederland met exclusieve interviews uit binnen- en buitenland.

Bron gpupdate

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.