Ga naar inhoud

Haas verliest beroep, diskwalificatie Monza is definitief


dreka

Aanbevolen Berichten

 

Haas verliest beroep, diskwalificatie Monza is definitief.

322720.jpg

De diskwalificatie van Haas-rijder Romain Grosjean van de Grand Prix van Italië blijft gelden. Het Amerikaanse team verloor ook in beroep.

Romain Grosjean behaalde in Monza een knappe zesde plaats, maar nadien tekende zijn ex-team Renault protest aan tegen dat resultaat. Volgens Renault gebruikte het Haas-team een illegale vloer. In eerste instantie werd Grosjean gediskwalificeerd, maar zijn team tekende beroep aan tegen die beslissing. Het internationale hof van beroep van de FIA heeft deze week dat beroep weerlegd. Haas is de zesde plek en de bijhorende acht punten definitief kwijt. Tegen teamgenoot Kevin Magnussen was er geen protest, want de Deen scoorde in Monza geen punten.

"We zijn natuurlijk teleurgesteld dat we ons beroep niet hebben gewonnen", stelt teambaas Guenther Steiner in een mededeling. "We kijken nu weer vooruit en willen de laatste twee races zoveel mogelijk punten verzamelen om ons beste seizoen tot dusver af te sluiten."

Haas kwam in de problemen door een nieuwe technische richtlijn van de internationale autosportbond FIA in juli, waardoor de vloer die het team in Canada had gebruikt volgens de nieuwe interpretatie van de FIA plots niet meer reglementair was.

Door de zomerpauze, waarin teams verplicht hun fabrieken moeten sluiten, had Haas naar eigen zeggen te weinig tijd om een aangepast ontwerp mee te brengen en dus besloot de renstal de FIA om uitstel te vragen. De FIA had daar geen oren naar en waarschuwde het team: Als Haas het illegale concept zou blijven gebruiken, dan zou het zich blootstellen aan protesten van de concurrentie. En dat gebeurde ook begin september in Monza. Renault, een concurrent van Haas voor de vierde plaats van de constructeurs, zag de kans schoon om met succes een protest in te dienen.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Renault de vierde plaats bij de constructeurs zo goed als zeker binnen. Het team uit Enstone heeft in de WK-stand een voorsprong van dertig punten op Haas bij elkaar gereden.

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.