Ga naar inhoud

Assen verrast over vermeend F1-aanbod Zandvoort


dreka

Aanbevolen Berichten

Assen verrast over vermeend F1-aanbod Zandvoort.

323576.jpg

De keuze van het Formula One Management om Circuit Zandvoort een aanbod te doen vanaf 2020 de Grand Prix van Nederland te organiseren, komt als een grote verrassing voor het TT Circuit in Assen.

De twee Nederlandse circuits zijn al geruime tijd bezig de Formule 1 naar Nederland te halen. Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat de bazen van de sport een voorstel hebben neergelegd bij het circuit aan de kust. Dat nieuws werd met grote verbazing gelezen door The Dutch Grand Prix Foundation uit Assen. Jos Vaessen, voorzitter van die stichting, zei in gesprek met RTV Drenthe: "Wij hebben geen reactie gekregen. Dat zou je bij een keuze voor Zandvoort toch wel verwachten. Daarom zorgde het nieuws vanochtend voor verbazing en verrassing. Qua infrastructuur en en qua circuit begrijp ik het niet. Daarin is Assen veel verder. Ik vraag me af of zij echt wel een Grand Prix kunnen organiseren."

De bonzen in Assen weigeren dus de handdoek in de ring te gooien, zo benadrukt Vaessen: "We hebben meteen contact gezocht met Londen om dit te verifiëren, want wij weten nergens van. Voor zo ver wij weten, zijn wij ook nog steeds een serieuze kandidaat. Wij hebben de financiering rond. Het grootste probleem is een plek op de kalender krijgen. Het is geweldig als de Formule 1 naar Nederland komt en ik zal Zandvoort feliciteren als zij het mogen doen, maar wij zijn er ook klaar voor.''

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.