Ga naar inhoud

Excl. Van Oranje over de jacht op geld voor F1 GP Zandvoort


dreka

Aanbevolen Berichten

Excl. Van Oranje over de jacht op geld voor F1 GP Zandvoort.

image.png.fb2df0ab5c2d0e2c1e425ec38ab6b5c6.png

De Grand Prix van Nederland lijkt een stapje dichterbij te zijn gekomen. Circuit Zandvoort heeft van het Formula One Management een voorstel ontvangen dat enkel ondertekend hoeft te worden. De financiën is de laatste horde die genomen moet worden om een race met Max Verstappen op het Noord-Hollandse circuit vanaf 2020 mogelijk te maken.

De Telegraaf opende vrijdagochtend met het verhaal dat er enkel nog bij het kruisje getekend hoeft te worden. "Wat in de Telegraaf staat kunnen we niet ontkennen en we zijn in die zin blij met de publicatie, omdat we zelf met de Formule 1 een geheimhoudingsverklaring over de voortgang hebben getekend", vertelt Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, aan Motorsport.com. "Nu dat het in het nieuws komt, geeft het bedrijven mogelijkheden om concreet over volgende stappen te praten."

F1-racedirecteur Charlie Whiting liet na onderzoek aan Motorsport.com weten dat Circuit Zandvoort 'geweldige potentie' heeft en dat heeft de overkoepelende organisatie nu bevestigd. Wel moet er nog een belangrijke stap worden genomen en dat is het bij elkaar sprokkelen van in elk geval 20 miljoen euro om een plek op de kalender te bemachtigen. Van Oranje heeft vertrouwen om de business case rond te krijgen omdat er naast de uitgesproken commitment ook in detail kan worden uitgelegd wat het voor de regio oplevert. "Het is vanaf dag één de belangrijkste uitdaging [financiën]. Maar ik ben altijd overtuigd geweest dat het [de komst van F1] moet kunnen en nu is dat ook uitgesproken. Als je kijkt in het internationale veld met concurrerende circuits en je al zo ver bent gekomen…", gaat Van Oranje verder. "Het levert de omgeving en het land een enorme marketingwaarde op en dat wordt onderstreept door cases van de F1-organisatie. De risico's en kosten liggen natuurlijk bij de promotor en daarom moet de business case breder getrokken worden. Dat is ook heel logisch bij het aantrekken van een Grand Prix."

Naast de fee moeten er ook miljoenen gestoken worden in de organisatie van het evenement en aanpassingen op het terrein. Van Oranje gaf aan zich niet druk te maken over de aanpassingen aan het circuit omdat de baan 'in de basis goed is' en dat werd eerder bevestigd door Whiting die aangaf dat het om een 'minimaal hoeveelheid werk' gaat. Van Oranje beseft dat er meer bij komt kijken. "Als je het hele circus naar je toehaalt, maak je wel kosten. Je hebt een investering nodig om bijvoorbeeld de pers goed te kunnen hosten. Het zijn met name bijzaken, maar uiteindelijk moet het wel terugverdiend worden met het evenement zelf", beredeneert hij. Juist nu rekent Van Oranje op de steun van het bedrijfsleven om de laatste stap te zetten. "Er moet nog een heleboel gebeuren, maar het belangrijkste is dat de mogelijkheid er nu is. Als we dit als BV Nederland willen, dan moeten we onze schouders eronder zetten. We gaan de dialoog graag aan."

Ondertussen heeft The Dutch Grand Prix Foundation, die naar in de race is voor het organiseren van een F1-evenement op Assen, laten weten verrast te zijn met het nieuws over het aanbod dat Circuit Zandvoort heeft gekregen.

Bron https://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/368377/excl-van-oranje-over-de-jacht-op-geld-voor-f1-gp-zandvoort/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.