Ga naar inhoud

Brandstofpartner Red Bull Racing vol vertrouwen voor 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Brandstofpartner Red Bull Racing vol vertrouwen voor 2019.

323609.jpg

ExxonMobil, de brandstofpartner van Red Bull Racing en Toro Rosso, heeft vertrouwen voor het nieuwe seizoen. De firma laat weten op schema te liggen met haar voorbereidingen op 2019.

ExxonMobil werd in 2017 de brandstofpartner van Red Bull Racing en werkt sinds dit seizoen ook samen met Toro Rosso. Bij het juniorteam van de energiedrankenreus heeft het bedrijf al kunnen wennen aan de Honda-motor, die volgend jaar ook bij Red Bull Racing achterin de auto ligt. "Onze samenwerking met Honda en Toro Rosso werd pas in december vorig jaar bekend. Daardoor hadden we maar kort om ons klaar te stomen voor de wintertests in Barcelona", zegt David Tsurusaki van ExxonMobil tegen Motorsport.com.

"Maar nu, na een jaar van doorlopende veranderingen, aanpassingen en testen, zijn we al bezig met 2019. Dat is waar je nu wil zijn met je planning", vervolgt Tsurusaki. "Je wil niet al je upgrades en voorbereidingen pas gedurende het seizoen doen en pas aan het einde van het jaar beginnen met het werk voor 2019. Je wil vroeg beginnen met de voorbereiding op komend seizoen. We zijn heel enthousiast. We bevinden ons in een goede positie en denken de juiste brandstof en smeermiddelen gereed te hebben voor 2019."

Wat Red Bull ook kan helpen, is dat ExxonMobil en Honda zich volledig op elkaar kunnen focussen. Tijd op de power unit-testbank hoeft niet gedeeld te worden met andere oliegiganten. Dat is nu nog wel het geval in het tijdperk van Red Bull met Renault-motoren. ExxonMobil moet de tijd op de Renault-dyno delen met BP/Castrol, de brandstofpartner van het fabrieksteam van Renault en McLaren.

"Ik wil niet zeggen dat het een megagroot voordeel is, maar het is wel een grote stap", vertelt Tsurusaki. "Bij eerdere motorfabrikanten lag de prioriteit bij het testen niet per se op ons. Straks zijn we echter de enige partij, dat is het beste scenario." Het testen kost dan namelijk minder tijd. Het is daardoor eerder mogelijk om aanpassingen te doen, legt Tsurusaki uit. "Aan de hand van de data kunnen we dan dingen veranderen. Als dat een kwestie van weken is in plaats van maanden, dan maakt dat een groot verschil."

Met medewerking van Jonathan Noble

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.