Ga naar inhoud

F1 kan nog steeds nieuwe fabrikanten aantrekken, stelt Carey


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 kan nog steeds nieuwe fabrikanten aantrekken, stelt Carey.

323644.jpg

Chase Carey denkt dat de motorenregels die per 2021 in de Formule 1 gelden nieuwe fabrikanten kunnen aantrekken, ook al verandert er maar weinig ten opzichte van de huidige krachtbronnen.

"We willen verder met de hybride motoren die relevant zijn voor straatauto's", legt Formule 1-topman Carey uit waarom er na 2020 niet heel veel gaat veranderen aan de power units, ondanks de complexiteit van de krachtbron en het gebrek aan geluid. "De technologie is ook deels wat de nieuwe fabrikanten aanspreekt. Het pad waarop we nu zitten en de gesprekken met potentiële nieuwe deelnemers geven ons moed. Er is brede overeenstemming dat de weg die we zijn ingeslagen voor iedereen de juiste is, voor bestaande en nieuwe deelnemers."

Als de Formule 1 wel zou overstappen op een volledig nieuwe power unit, dan had dat veel kosten met zich meegebracht. Omdat er vooralsnog geen fabrikanten bij lijken te komen, zien de huidige power unit-leveranciers (Mercedes, Ferrari, Renault en Honda) dat niet zitten en daarom besloten ze aan te sturen op het grotendeels intact laten van de huidige motorformule, al zijn de regels die per 2021 gelden nog steeds niet definitief vastgelegd. Stabiliteit is belangrijk, erkent Carey. "Elke keer dat je een nieuwe motorformule hebt, begint iedereen op nul. Daarnaast heeft een nieuwe motor altijd gevolgen die niet de intentie waren", weet Carey.

"Goedkoper, luider, meer vermogen en de coureurs laten racen is al vanaf dag één ons doel met de motoren. Naarmate de tijd verstreek kregen we het gevoel dat de beste oplossing was om de situatie rond de motoren stabiel te houden, om vervolgens te proberen onze doelen via de sportieve en technische reglementen te realiseren. Volgens mij loopt dat wel redelijk volgens plan", zegt Carey. Een regel die mogelijk doorgevoerd gaat worden, is een restrictie op het gebruik van de testbank om de power units te testen. Dit om kosten te besparen, aldus Carey.

Met medewerking van Adam Cooper .

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.