Ga naar inhoud

F1 toont interesse in coureursoverleg over toekomstplannen


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 toont interesse in coureursoverleg over toekomstplannen.

322727.jpg

Afgevaardigden van de Formula 1 Group, de FIA en Pirelli schoven in Brazilië aan bij een bijeenkomst van de Grand Prix Drivers' Association - kortweg GPDA - om de toekomst van de sport te bespreken. Tijdens het overleg konden coureurs hun zorgen over de huidige staat van de sport uitspreken en mogelijke verbeterpunten aandragen.

Eén van de hoofdthema's was de extreme slijtage van de huidige Pirelli-banden. Meerdere coureurs vinden dat deze kunstmatige vorm van spanning het echte racen in de weg staat. Onder de toehoorders waren op de vrijdag in Interlagos onder meer sportief directeur Ross Brawn, wedstrijdleider Charlie Whiting en Pirelli-specialist Mario Isola. Motorsport.com heeft vernomen dat de bijeenkomst vooral gericht was op input voor de nieuwe F1-reglementen vanaf 2021.

De brede interesse voor het overleg is volgens de coureurs duidelijk een stap in de goede richting. Normaliter worden teams - vaak via de Strategy Group - wel meegenomen in de nieuwe reglementen, maar hebben de piloten vaak geen duidelijke stem. "Wij proberen op dit moment de juiste richting voor de toekomst van de Formule 1 te vinden en het is erg belangrijk dat ze [van de F1 Group en FIA] naar ons luisteren", toont Toro Rosso-coureur Pierre Gasly zich tevreden over de huidige aanpak. "We zijn het niet allemaal met elkaar eens, maar hebben nu wel onze ideeën kunnen delen om elkaar op de baan beter te kunnen volgen en een betere show te kunnen weggeven."

De Fransman erkent dat de banden voor hem een grote rol spelen in het geheel. "We hebben inderdaad over de banden gesproken en Mario Isola heeft de zaak vanuit het oogpunt van Pirelli uitgelegd. We hebben ook samen besproken welke richting voor de toekomst wenselijk is." Pirelli heeft al eerder aangegeven dat het in dit stadium te laat is om nog rigoureuze veranderingen voor 2019 door te voeren, al moet er dan wel enige verbetering zichtbaar zijn. "Het is waar dat we de producten voor 2019 al hebben ontwikkeld en niet kunnen veranderen, al kunnen we natuurlijk wel voor een iets andere selectie en aanpak kiezen. Verder zijn we ook bezig om de slijtage met blisters te verminderen. Het is daarvoor belangrijk om naar de coureurs te luisteren, aangezien zij uiteindelijk de auto's besturen."

Met medewerking van Oleg Karpov

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.