Ga naar inhoud

Verstappen krijgt twee dagen taakstraf wegens duw aan Ocon


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen krijgt twee dagen taakstraf wegens duw aan Ocon

323681.jpg

Max Verstappen heeft een taakstraf van twee dagen gekregen voor het duwen van Esteban Ocon na afloop van de Braziliaanse Grand Prix. Zo heeft de wedstrijdleiding op zondagavond bekendgemaakt.

Het incident deed zich voor in de FIA-garage, waar de coureurs zich na de race laten wegen. Verstappen besloot verhaal te gaan halen bij Ocon, nadat hij tijdens de wedstrijd in de rondte werd getikt door de Fransman, terwijl hij op dat moment onderweg leek naar de overwinning. De Nederlander sprak de coureur van Racing Point Force India aan, waarna er meerdere duwen volgde.

De wedstrijdleiding stelde een onderzoek in en stelde na het bekijken van bewakingsbeelden en het horen van beide coureurs vast dat Verstappen 'opzettelijk fysiek contact' met Ocon had gehad in de FIA-garage, waarmee er sprake zou zijn van een overtreding van Artikel 12.1.1 lid c van de International Sporting Code. In dit artikel wordt gesproken over handelingen die schadelijk kunnen zijn voor het kampioenschap en de autosport als geheel.

In een statement laten de stewards weten: "Verstappen kwam de FIA-garage met de weegbrug binnen, liep gelijk door naar Ocon en begon na een paar woorden een opstootje, waarbij Ocon meerdere malen krachtig op de borst werd gedrukt of geslagen. De stewards hebben van Verstappen vernomen dat hij extreem ontdaan was door het incident dat zich tijdens de race op het circuit had afgespeeld en zij accepteren zijn uitleg dat het aanvankelijk niet zijn bedoeling was om Ocon te belagen, maar dat hij getriggerd werd en daardoor zijn kalmte verloor. Hoewel de stewards begrip hebben voor Verstappens passie, vinden zij het de plicht van elke sporter op dit niveau om zich behoorlijk te dragen en als rolmodel te fungeren naar coureurs die op andere niveau's rijden, en dat Verstappen op dat punt had gefaald."

De stewards besloten Verstappen daarom een taakstraf van twee dagen te geven, waarvoor hij zich binnen zes maanden bij de internationale autosportbond FIA dient te melden.

image.png.73ff0d8d450fac80530dce6c6793493d.png

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.