Ga naar inhoud

Ziggo Sport behoudt ook komende drie jaren F1-rechten


dreka

Aanbevolen Berichten

Ziggo Sport behoudt ook komende drie jaren F1-rechten

323697.jpg

 

Ziggo Sport blijft ook de komende jaren de Nederlandse uitzendpartij van de Formule 1. Dat heeft de zender maandagavond bekendgemaakt in het eigen programma Peptalk. Gezien de link tussen Liberty Media en VodafoneZiggo was het eigenlijk een formaliteit en een publiek geheim dat de nieuwe deal getekend zou worden. Toch bleef het lang stil rond de uitzendrechten in Nederland. Naar verluidt deed ook John de Mol met Veronica een poging om de rechten binnen te halen, maar hij slaagde er niet in dat te bewerkstelligen.

Daarmee is vandaag alsnog officieel bekend geworden dat Ziggo Sport ook de komende drie jaar de Formule 1 exclusief mag uitzenden in Nederland. Het betekent concreet dat de zaak op de huidige voet kan worden voortgezet. De zender brengt met andere woorden net als de afgelopen seizoenen alle sessies van een Formule 1-weekend rechtstreeks in de Nederlandse huiskamers.

Ziggo Sport zendt de Formule 1 al sinds 2013 uit. De zender, destijds nog Sport1, haalde ook F1-commentator Olav Mol binnen die vanaf 2014 weer vanaf locatie verslag deed. Nadat Mol enkele seizoenen de enige man op locatie was, kreeg hij in 2016 gezelschap van een cameraman en pitreporter Jack Plooij waarmee de activiteiten van Ziggo Sport op locatie steeds verder uitgebreid werden. Dit naast een aantal programma's dat de zender vanuit de studio's in Hilversum produceert. Het verwerven van de uitzendrechten van de Formule 1 bleek met de opkomst van Max Verstappen een gouden greep. Inmiddels stemmen er iedere race ongeveer een miljoen mensen af op de Grands Prix. Afgelopen zondag keken er nog 1,1 miljoen mensen naar de Grand Prix van Brazilië waar Verstappen tweede werd.

Bron gpupdate

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.