Ga naar inhoud

Positieve eerste indruk bij Formule E-terugkeer Frijns: “Auto’s zijn veel sneller”


dreka

Aanbevolen Berichten

Positieve eerste indruk bij Formule E-terugkeer Frijns: “Auto’s zijn veel sneller”

robin-frijns-envision-virgin--.jpg

Robin Frijns krijgt deze week zijn eerste indruk van de nieuwe Formule E-wagens. De coureur keert achter het stuur van de Envision Virgin terug in de klasse waar hij enkele jaren geleden ook al twee seizoenen afwerkte. In gesprek met Motorsport.com vertelt de Limburger over zijn eerste indrukken.

 

De Formule E introduceert voor dit seizoen de Gen2-bolide. Een snellere wagen met een andere bodykit, een halo en een grotere accu. Hierdoor hoeven coureurs niet meer halverwege de race van auto te wisselen. Gevraagd naar zijn eerste indruk van de Gen2, zei Frijns: “De auto is heel anders. Ze hebben in de Formule E gigantische stappen gemaakt tussen seizoen 3 en seizoen 5, dat is echt een enorme ontwikkeling geweest. De wagen is veel sneller dan de eerste generatie en op bepaalde circuits gaan we een stuk harder. Bijvoorbeeld Parijs, dat is niet het grootste circuit. Dat wordt dus erg interessant. Ook de ‘attack mode’ [een modus die het inhalen moet bevorderen] is nieuw en een interessante toevoeging. Het is moeilijk om te voorspellen hoe de races gaan zijn dit seizoen, maar ik weet vrij zeker dat het niet saai gaat worden.”

Envision Virgin maakt dit seizoen gebruik van de motoren, feedback en support van Audi waar Frijns in de afgelopen jaren fabrieksrijder is geweest in zowel GT-wagens als de DTM-afdeling van het team. “Als fabrieksrijder van Audi weet je wat er achter de schermen gaande is en zo ook in het geval van de Formule E”, aldus Frijns. “Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van de Audi-familie en het is zonde om bij dit team te vertrekken voor een andere kans. Nu heb ik de kans om min of meer te blijven en daar ben ik erg blij mee.” Ondanks dat Frijns relatief kort voor de collectieve test in Valencia voorgesteld werd als rijder bij Envision Virgin en daardoor weinig heeft kunnen testen, stelt hij dat het niet direct een nadeel hoeft te zijn. “Het is moeilijk te zeggen. Ik weet hoeveel tijd Audi in de Formule E steekt en nu iedere auto op het circuit is, zie je hoe competitief iedereen is. Met deze layout [van het testcircuit in Valencia] is het echter moeilijk om vast te stellen waar we staan. We hadden op de eerste dag wat problemen en er is nog werk aan de winkel.”

Bovenal geniet Frijns van zijn terugkeer in de Formule E, de coureur werd aangesteld als vervanger voor Alex Lynn en wordt teamgenoot van Sam Bird. Nadat hij in het vierde seizoen zijn zitje bij Amlin Andretti kwijtraakte, deed Frijns verwoede pogingen om weer aan de bak te komen. “Ik heb gesproken met andere teams. Het is geen geheim dat ik na het derde seizoen waarin ik geen zitje had voor het seizoen daarna, heb geprobeerd heb om toch ergens een zitje te krijgen. Het was toen al te laat, maar ik wist dat ik graag terug wilde komen want ik had erg genoten van de twee seizoenen die ik had in de klasse. Zelfs toen de auto niet de beste was. Nu ben ik blij met Envision Virgin en de link die er is met Audi.”

Bron Motorsport.com

 

Met medewerking van Andrew van de Burgt

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.