Ga naar inhoud

F1-baas wil met Nederlandse GP profiteren van Max-factor


dreka

Aanbevolen Berichten

F1-baas wil met Nederlandse GP profiteren van Max-factor.

323767.jpg

Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, heeft herhaald zeer geïnteresseerd te zijn in een Nederlandse Grand Prix en zegt 'voorzichtig optimistisch' te zijn dat deze er ook daadwerkelijk komt. Hij hoopt dat de sport met een thuisrace van Max Verstappen kan profiteren van de populariteit van de Red Bull-coureur.

"We zijn zeer geïnteresseerd in een race in Nederland", laat Bratches aan persbureau Reuters weten. "We hebben productieve gesprekken daarover en ik ben voorzichtig optimistisch dat we iets kunnen doen wat de fans in die contreien zal verrassen en verblijden én dat we kunnen profiteren van de Max-factor."

Zowel Circuit Zandvoort als TT Circuit Assen is in gesprek met de Formule 1 over de mogelijkheid om de Grand Prix van Nederland te organiseren. Volgens Reuters zou een terugkeer naar Zandvoort wat van de vrees kunnen wegnemen dat de sport onder de nieuwe Amerikaanse eigenaren zich zou distantiëren van haar Europese roots.

De Formule 1 kondigde onlangs aan in 2020 op een stratencircuit in Vietnam te gaan racen, terwijl er ondertussen onzekerheid is over of circuits als Silverstone, Monza en Hockenheim in de toekomst nog wel op de kalender staan. Daarnaast verklaarde Formule 1-voorzitter Chase Carey onlangs dat het kampioenschap af zou willen van 'onaantrekkelijke deals' die in het verleden zijn gesloten en dat men deze zou willen vervangen voor nieuwe overeenkomsten die beter zijn voor het racen en meer waarde hebben voor de sport.

Volgens Bratches zijn er momenteel genoeg plekken geïnteresseerd in het organiseren van een Formule 1-race, maar zal de organisatie niet zomaar voorbij gaan aan de historie van de sport, al moet het uiteindelijk wel financieel iets opleveren. "We bevinden ons in een buitengewoon gunstige positie - je zou kunnen zeggen op pole-position - aangezien de Formule 1 een aantrekkelijk product is voor landen over de hele wereld", zegt Bratches. "Vanuit het merk en de historie bekeken is het onze intentie om de oude circuits te behouden. We beschouwen deze als een belangrijk aspect van de Formule 1. Maar tegelijkertijd zijn we een beursgenoteerd bedrijf, een onderneming met verplichtingen aan partners en teams om het maximale te halen uit de investeringen die zij in de sport doen. We proberen daar een evenwicht in te vinden met deze soms complexe onderhandelingen."

Bron gpupdate

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.