Ga naar inhoud

Luistercijfers: Radio 538 blijft marktleider, Radio 10 in de top 3


dreka

Aanbevolen Berichten

Luistercijfers: Radio 538 blijft marktleider, Radio 10 in de top 3.

dab-radio-hot-radio.jpg

In de meetperiode september/oktober van dit jaar is Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). Radio 10 stijgt in deze meting door naar de top 3.

Marktleider

Radio 538 is marktleider met een marktaandeel van 11,7 procent (+0,5 procent ten op zichte van de vorige meetperiode). Ook NPO Radio 2 laat een stijging zien (+0,3 procent) en komt op 11,3 procent marktaandeel. Radio 10 stoot door naar de 3e positie met een stijging van 0,7 procent en heeft nu een marktaandeel van 9,9 procent.

Stijgers

Andere stijgers in deze meetperiode zijn Sky Radio (+0,1 procent), 100%NL (+0,1 procent), NPO Radio 4 (+0,3 procent), SLAM (+0,1 procent) en BNR Nieuwsradio (+0,1 procent).

Dalers

Qmusic levert fors marktaandeel in (-0,5 procent) en heeft nu een marktaandeel van 9,0 procent. Andere dalers zijn NPO Radio 1, NPO Radio 5, Veronica en Classic FM.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7118 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 31 minuten. In de vorige meetperiode was dit nog 2 uur en 23 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode juli augustus wordt 20 december gepubliceerd.

Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Marktaandelen op een rij:

Knipsel.JPG.dffb5884dfb77b18842ba4d1e9380aac.JPG

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.