Ga naar inhoud

Zarco matig tevreden na testdebuut KTM Valencia


dreka

Aanbevolen Berichten

Zarco matig tevreden na testdebuut KTM Valencia.

323781.jpg

Johann Zarco heeft toegegeven dat de eerste dag op de KTM RC16 hem niet meegevallen is. De coureur zei gemengde gevoelens te hebben na een "iets te langzaam" rondje.

Zarco was in de afgelopen jaren regelmatig vooraan het veld te vinden op de Yamaha van Tech 3 en maakte dinsdag in Valencia zijn debuut als fabrieksrijder bij KTM. De Fransman was de eerste die op het circuit verscheen toen de omstandigheden het toelieten. De coureur eindigde de dag, die ingekort werd doordat de regen anderhalf uur voor het einde op kwam zetten, op een zeventiende plaats. Hij was 1.4 seconde langzamer dan lijstaanvoerder Maverick Viñales terwijl zijn nieuwe teamgenoot Pol Espargaro zes tienden rapper was.

Na afloop van zijn eerste dag als KTM-rijder zei Zarco tegenover de media dat hij potentie zag bij de Oostenrijkse formatie, maar dat de rondetijd hem toch een beetje tegenviel: "Het voelt een beetje teleurstellend dat de rondetijd zo moeilijk kwam. We hebben best veel aan de motor moeten veranderen om überhaupt een goede basis te vinden. Het is geen drama omdat het de eerste dag is, het is echt een andere motor dan wat ik in de eerste twee jaren had in de MotoGP. Zodra we een goede basis vinden, ik hoop morgen met droge omstandigheden, kunnen we op een hoger niveau rijden met de motor. We hadden een beetje pech dat de regen kwam, we hebben geen nieuwe banden gebruikt en waren bezig om de dag op een betere positie af te sluiten, maar er was geen tijd. Het gevoel is dus een beetje zo zo."

Zarco stelde dat hij dinsdag vooral vertrouwen miste bij het insturen van de bochten. "Valencia, het is misschien een klein circuit maar je moet je comfortabel voelen om snel de bochten in te sturen, dat was misschien het zwakke punt van de motor", vervolgde Zarco. "Het was niet mogelijk bij het insturen van de bocht met de snelheid te spelen, dan verlies je tijd en ga je langzamer. Je gaat dan niet sneller. Ik denk dat het wel goed was om het nu al te begrijpen. We hebben geen enkele problemen met banden, grip en wielspin. Ik mag niet klagen over die dingen want we zijn nog niet snel genoeg. We moeten zorgen dat we de zaken op orde krijgen en wanneer we snel zijn, hebben we zeker de potentie om goed te werken. Het insturen van de bocht was het moeilijkste voor mij, daarom was ik iets te langzaam."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/368719/zarco-matig-tevreden-na-testdebuut-ktm-valencia/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.