Ga naar inhoud

Rossi tevreden na eerste testdag: "We zitten in de goede richting"


dreka

Aanbevolen Berichten

Rossi tevreden na eerste testdag: "We zitten in de goede richting.

323782.jpg

Valentino Rossi is positief na zijn eerste meters op de nieuwe evolutie van de Yamaha-motor. Rossi zette op de eerste testdag, die vroeger dan voorzien werd afgebroken door de regen, de derde tijd neer op vier tienden van zijn Yamaha-maatje Maverick Viñales. Het duo hield zich bezig met het testen van de nieuwe evolutie van de motor van Yamaha, gepaard met het chassis van 2018. Een betere, soepele krachtbron moet de bandenslijtage van de Yamaha verminderen.

"Het was een positieve dag", rapporteerde Rossi. "We hadden niet veel tijd, maar ik heb toch veertig ronden kunnen rijden en de motor kunnen vergelijken en dat was het belangrijkste. We hebben altijd last van de bandenslijtage, dus proberen we de motor wat soepeler te maken. Zo is die een beetje zachter voor de achterband. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en de rondetijd was ook goed."

Het remmen op de motor is ook verbeterd met de nieuwe evolutie. "Ja, bij het insturen is de motor nu een klein beetje beter te berijden en kan je meer constant zijn. Bij het optrekken is het min of meer hetzelfde. We proberen een zachter karakter te bekomen die voor minder wielspin zorgt, maar voor mij is het nog niet voldoende. We hebben nog steeds te veel slijtage van de achterband. Het is natuurlijk ook zo dat de omstandigheden slecht waren, dan heeft de band het meestal ook lastig. Maar we moeten verder blijven werken. Ik denk dat we in de goede richting zitten."

Op woensdag komen Rossi en Viñales weer met een nieuwe specificatie aan de slag. "Dat is de tweede specificatie, die is een beetje anders", legt The Doctor uit. "We hebben nog wat tijd tot februari om de motor te kiezen, maar deze tests kunnen ons een goede indicatie geven. Op het vlak van het chassis hebben we nog niets nieuws, maar daar werkt Yamaha altijd al aan. Voor mij moeten we daar ook een stapje zetten, maar de grootste zorg is de motor."

Bron https://www.gpupdate.net/nl/motogp-nieuws/368720/rossi-tevreden-na-eerste-testdag-we-zitten-in-de-goede-richting/

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.